Δαμασκός: Συμφωνία για την απομάκρυνση των μαχητών της Τζάις αλ-Ισλάμ από την Ντούμα
Το συριακό καθεστώς ανακοίνωσε πως επιτεύχθει συμφωνία απομάκρυνσης εντός των επόμενων 48 ωρών των μαχητών της Τζάις αλ-Ισλάμ από την Ντούμα, τελευταίο ανταρτοκρατούμενο θύλακα στις πύλες της Δαμασκού, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana.
Η οργάνωση των ανταρτών ωστόσο, δεν έχει προς το παρόν αντιδράσει σε αυτή την ανακοίνωση. Σύμφωνα με το SANA, που επικαλείται μη κατονομαζόμενη «επίσημη πηγή», η απομάκρυνση των μαχητών των ανταρτών θα πραγματοποιηθεί εντός των προσεχών 48 ωρών.
Η Ντούμα είναι ο τελευταίος τομέας τον οποίο ελέγχουν οι αντάρτες στην τεράστια περιοχή ανατολική Γκούτα, που βρίσκεται στα περίχωρα της Δαμασκού και την οποία το καθεστώς ήταν αποφασισμένο να ανακαταλάβει με τη βοήθεια της Μόσχας.
Βάσει της συμφωνίας, οι αντάρτες θα πρέπει επίσης να απελευθερώσουν όλους τους ομήρους που έχουν συλλάβει.
Ενόψει της αναχώρησης των μαχητών, που αναμένεται να είναι άμεση, «δεκάδες λεωφορεία» έχουν ήδη εισέλθει στην Ντούμα, διευκρινίζει η ίδια πηγή.
Η οργάνωση έχει περισσότερους από 3.500 κρατούμενους και ομήρους στις φυλακές της στην Ντούμα, δήλωσε στο Reuters ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εδρεύει στη Βρετανία. Πέντε κρατούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι την Τετάρτη μετά την αποχώρηση άλλων μαχητών της Τζάις αλ-Ισλάμ.
Το πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο πηγή ασφαλείας, μετέδωσε πως οι αντάρτες της Τζάις αλ-Ισλάμ θα φύγουν από την Ντούμα σε δύο ομάδες τις ερχόμενες ώρες
Πιερρακάκης: Χρονιά ευκαριών το 2026 με ανάπτυξη, επενδύσεις και τους πολίτες στο επίκεντρο
09:50
ΑΓΝΩΣΤΟΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΝΕΚΡΩΝ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΩΝ: Ελβετία: Πώς ξέσπασε η φωτιά στο χιονοδρομικό θέρετρο Κραν Μοντανά ξημερώματα Πρωτοχρονιάς - Βίντεο καταγράφουν το μπαρ τυλιγμένο στις φλόγες
09:46
Έπαινοι Κιμ Γιονγκ Ουν για τους στρατιωτικούς του που πολεμούν «σε ξένη γη» - Η συμμαχία με τη Μόσχα
09:40
Φως, έμπνευση και επιστροφή στην ουσία της τέχνης: Ευχές καλλιτεχνών για το 2026 μέσω του CNN Greece
09:30