ΚΟΣΜΟΣ

Την ανησυχία του για τις επιθέσεις στην ανατολική Γκούτα εξέφρασε ο Ερντογάν στον Πούτιν

Την ανησυχία του για τις επιθέσεις στην ανατολική Γκούτα εξέφρασε ο Ερντογάν στον Πούτιν
Sputnik/Mikhail Klimentyev/Kremlin via REUTERS

Την «ανησυχία» του για τις επιθέσεις εναντίον της ανατολικής Γκούτα, εξέφρασε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε σήμερα στον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Οι δύο ηγέτες είχαν τηλεφωνική συνδιάλεξη έπειτα από έναν βομβαρδισμό με χημική ουσία που φέρεται να εξαπέλυσε το καθεστώτος, σύμφωνα με την τουρκική προεδρία.

«Ο πρόεδρος Ερντογάν εξέφρασε την ανησυχία του για τις επιθέσεις εναντίον της Ντούμα και της ανατολικής Γκούτα», δήλωσε μία πηγή στην τουρκική προεδρία. Το Σάββατο, μια φερόμενη επίθεση στην Ντούμα, τελευταίο θύλακα υπό τον έλεγχο των ανταρτών στη Γούτα, προκάλεσε 48 θανάτους.

Η πηγή υπογράμμισε επίσης τη σημασία που έχει για την Τουρκία και τη Ρωσία «να εργαστούν μαζί για να σταματήσουν τους θανάτους αμάχων και να επιτραπεί η πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας».

Συρία: 60 νεκροί από την φερόμενη επίθεση με χημικά-Δεν βρέθηκαν ίχνη χημικών λέει ο Λαβρόφ

Η συνομιλία των δύο ηγετών πραγματοποιήθηκε έπειτα από τις δηλώσεις διασωστών, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή, για μια φερόμενη επίθεση με «τοξικά αέρια» στην Ντούμα, τελευταίο θύλακα υπό τον έλεγχο των ανταρτών κοντά στη Δαμασκό τον οποίο το καθεστώς επιδιώκει να ανακαταλάβει προκειμένου να ολοκληρώσει την ανακατάληψη της ανατολικής Γκούτα.

Ρώσοι εμπειρογνώμονες που έκαναν έρευνα στην Ντούμα δεν βρήκαν «κανένα ίχνος» χημικής ουσίας, δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ, ενώ ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων ανακοίνωσε ότι διεξάγει έρευνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ