ΚΟΣΜΟΣ

Το αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman στέλνουν οι ΗΠΑ στη Μεσόγειο

Το αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman στέλνουν οι ΗΠΑ στη Μεσόγειο
EPA/MONTSERRAT T DIEZ

Για τη Μεσόγειο σαλπάρει το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman, όπως έκανε γνωστό το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό, σημειώνοντας πως το πλοίο αναχωρεί για μια αποστολή στη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη.

Στο πλάι του USS Harry S. Truman, που μεταφέρει 6.500 ναύτες, θα πλέουν τα πολεμικά πλοία USS Arleigh Burke, USS Bulkeley, USS Forrest Sherman και USS Farragut, καθώς και το καταδρομικό USS Normandy.

Το αμερικανικό πολεμικό πλοίο μεταφέρει 60 πυραύλους τύπου Τόμαχοκ.

Την αποστολή θα συνοδεύει η γερμανική φρεγάτα FGS Hessen. Σύμφωνα με το RT, το USS Harry S. Truman θα αντικαταστήσει το USS Theodore Roosevelt και τον στόλο που το συνοδεύει, καθώς ολοκληρώθηκε η τετράμηνη αποστολή τους στη Μέση Ανατολή.

Επιπλέον το αντιτορπιλικό USS Donald Cook απέπλευσε από την Κύπρο και πλέει προς την ανατολική Μεσόγειο.

Αυτοί οι στρατιωτικοί ελιγμοί σημειώνονται την ώρα που ο Λευκός Οίκος έχει απειλήσει με ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά της Συρίας, μετά την φερόμενη επίθεση με χημικά όπλα στην πόλη Ντούμα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο άμεσης στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία. Σε σύσκεψη που είχε στον Λευκό Οίκο με την ηγεσία του αμερικανικού στρατού, διεμήνυσε πως θα ληφθούν «μείζονες αποφάσεις πολύ σύντομα».

«Έχουμε πολλές στρατιωτικές επιλογές και θα σας ενημερώσουμε πολύ σύντομα», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ