ΚΟΣΜΟΣ

Επιχείρηση στη Συρία: Δεν χρησιμοποιήθηκε ο εναέριος χώρος της Κύπρου, λέει η Λευκωσία

Επιχείρηση στη Συρία: Δεν χρησιμοποιήθηκε ο εναέριος χώρος της Κύπρου, λέει η Λευκωσία
EPA/Cpl L MATTHEWS / BRITISH MINISTRY OF DEFENCE / HANDOUT

Η Κύπρος δεν είχε οποιαδήποτε συμμετοχή στην στρατιωτική επιχείρηση εναντίων στόχων στη Συρία, ξεκαθάρισε το Σάββατο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης, Πρόδρομος Προδρόμου, σημειώνοντας πως δεν έχει χρησιμοποιηθεί ο εναέριος χώρος της, ούτε έχει επηρεαστεί το FIR ή οι αεροδιάδρομοί του.

«Διεξήχθη σήμερα, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, συντονισμένη αεροπορική στρατιωτική επιχείρηση από αεροσκάφη των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Αγγλίας, εναντίον συγκεκριμένων στόχων στη Συρία. Η επιχείρηση, που έχει ολοκληρωθεί, φαίνεται να είναι ανάλογη εκείνης που είχε γίνει τον Απρίλιο 2017. Η Κύπρος δεν είχε οποιαδήποτε συμμετοχή σε αυτή την επιχείρηση και στη χώρα μας επικρατούν συνθήκες πλήρους ασφάλειας», τονίζει στην ανακοίνωσή του ο κ. Προδρόμου.

«Οι Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας παρακολουθούν από την πρώτη στιγμή την κατάσταση, ωστόσο η Κύπρος δεν έτυχε οποιασδήποτε προηγούμενης ενημέρωσης. Για την επιχείρηση αυτή δεν έχει χρησιμοποιηθεί ο εναέριος χώρος ούτε έχει επηρεαστεί το F.I.R. ή αεροδιάδρομοι του», προσθέτει ο κ Προδρόμου ο οποίος εκφράζει στην ελπίδα «ότι στη συνέχεια θα καταστεί δυνατό να αποφευχθούν στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία και ότι πηγές κινδύνων σε αυτή τη γειτονική χώρα θα αντιμετωπισθούν με ειρηνικά μέσα και μέσω διαλόγου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ