Αργεντινή: Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους για τις αυξήσεις σε αέριο και ρεύμα
Χιλιάδες πολίτες της Αργεντινής κατέβηκαν στους δρόμους το βράδυ της Πέμπτης και διαδήλωσαν εναντίον των μεγάλων αυξήσεων στις τιμές του αερίου και του ηλεκτρισμού που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, καθώς ο συντηρητικός πρόεδρος Μαουρίτσιο Μάκρι συνεχίζει να περικόπτει επιδοτήσεις που είχε θέσει σε εφαρμογή η κεντροαριστερή προκάτοχός του.
Αφότου ανέλαβε την εξουσία, τον Δεκέμβριο του 2015, ο Μάκρι άρχισε να ακυρώνει σταδιακά τις επιδοτήσεις, σε μια προσπάθεια να μειώσει το έλλειμμα στον προϋπολογισμό. Αλλά η κίνηση αυτή αύξησε τον πληθωρισμό πολύ περισσότερο από ό,τι προβλεπόταν αρχικά.
Η αντιπολίτευση, καθώς και αρκετοί πολιτικοί της συμπολίτευσης, τόνισαν αυτή την εβδομάδα ότι οι μικρές επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις διαρκώς αυξανόμενες τιμές των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας.
Οι διαδηλωτές, με κεριά στα χέρια -σε ένδειξη αλληλεγγύης προς όσους πλέον αδυνατούν να πληρώνουν για να έχουν ρεύμα στα σπίτια τους- έκαναν πορεία ως το Κογκρέσο στο Μπουένος Άιρες μόλις έπεσε το σκοτάδι, αξιώνοντας να ακυρωθούν οι αυξήσεις των τιμών. «Φτάνει πια με τις αυξήσεις!» έγραφε ένα πανό που κρατούσαν.
Φωτιά σε αποθήκη στο Ηράκλειο: Στις φλόγες πολυκατοικία και επιχειρήσεις
18:12
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ CNN GREECE: «Καλά στην υγεία τους οι Ελληνες ομογενείς στην Βενεζουέλα» - Συνεχής συνεργασία με την Πρεσβεία
18:03
Μάρω Κοντού: «Πάντα βαστάω μαχαίρι» λέει ο 93χρονος που εισέβαλε στο νοσοκομείο Αττικόν
17:54
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Το viral βίντεο του πρωθυπουργού με τις στιγμές αγωνίας ως... ραλίστας
17:45