Ο καλλιτέχνης που μετατρέπει φρούτα και λαχανικά σε… γλυπτά
Πλούσια, πολύ πλούσια είναι η παράδοση mukimono -γλυπτική τροφίμων- στην Ιαπωνία. Αν έχετε φάει σε κάποιο καλό εστιατόριο στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, τα μάτια σας θα έχουν απολαύσει κάποιο καρότο, λαξευμένο σε λαγουδάκι, το οποίο έρχεται να στολίσει το πιάτο σας. Στα χέρια, όμως, του Ιάπωνα καλλιτέχνη Gaku, η γλυπτική φρούτων και λαχανικών έχει φτάσει σε καινούργια ύψη.
Βεβαίως, ένας περιορισμός στην άσκηση αυτής της τέχνης είναι η ταχύτητα με την οποία πρέπει να δουλεύει ο δημιουργός. Διότι ορισμένες φορές, από τη στιγμή που αφαιρεθεί η φλούδα, αρχίζει η οξείδωση και τα χρώματα ξεθωριάζουν. Άρα, ανάλογα με το υλικό του, ο Gaku ολοκληρώνει το καλλιτέχνημά του μέσα σε πολύ λίγα λεπτά. Και σκαλίζει περίτεχνα μοτίβα, εμπνεόμενος συχνά από παραδοσιακά ιαπωνικά μοτίβα.
Στους επίδοξους γλύπτες τροφίμων, η συμβουλή του Gaku είναι να ασκηθούν στην μπανάνα. Λέει ότι η μπανάνα είναι φτηνή και επιπλέον λαξεύεται εύκολα. Κι όταν τον ρωτούν τι κάνει τα δημιουργήματά του όταν τα ολοκληρώσει, η απάντησή του είναι απλή: τα τρώει. «Εκτός από τις φλούδες της μπανάνας» διευκρινίζει.
Είναι, όντως, χάρμα οφθαλμών τα βρώσιμα γλυπτά του Gaku!
Κακοκαιρία Byron: Κίνδυνος υπερχείλισης του ποταμού Σαραντάπορου στην Ελευσίνα
09:23
Αυτοκίνητο έπεσε στο λιμάνι της Καλαμάτας: Σώος ο 86χρονος οδηγός του
09:19
Ουκρανία: Απάντηση από τις ΗΠΑ αναμένει το Κρεμλίνο μετά τις συνομιλίες στη Μόσχα
09:16
Σαρώνει η κακοκαιρία Byron: Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες - Ποιες περιοχές δοκιμάζονται (pics - vids)
09:10