ΚΟΣΜΟΣ

Πέντε συμβουλές από τον Έλον Μασκ για να είστε πιο παραγωγικοί στη δουλειά σας

Πέντε συμβουλές από τον Έλον Μασκ για να είστε πιο παραγωγικοί στη δουλειά σας
Pixabay

Μερικές από τις πιο ευφυείς στρατηγικές για να είναι κάποιος παραγωγικότερος στην εργασία του παρουσιάστηκαν από τον ιδρυτή της Tesla και της SpaceX, Έλον Μασκ.

Τα πέντε tips προέκυψαν από ένα email που ο Μασκ έστειλε στο προσωπικό της Tesla, σχετικά με την αύξηση της παραγωγής των αυτοκινήτων Model 3. Τελικά, σε έναν «απλό οδηγό» κρύβονταν κάποιες χρυσές συμβουλές για όλες τις εταιρείες παγκοσμίως καθώς και τους εργαζομένους τους.

Δείτε τους πέντε χρυσούς κανόνες:

Αποφύγετε τα τακτικά meetings

people 690810 1920

Η παρακμή των μεγάλων εταιρειών ξεκινά από τις συχνές συναντήσεις του προσωπικού. Πολλές φορές, μάλιστα, η ποιότητα των συναντήσεων αυτών χειροτερεύει καθώς περνάει ο καιρός. Αποφύγετε τα μεγάλα αυτά meetings, εκτός κι αν είστε σίγουροι πως προσφέρουν κάτι σε όλο το κοινό. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να τα διατηρήσετε.

Φύγετε από τη συνάντηση εάν έχετε τελειώσει

people 2557396 1920

Εάν νιώσετε πως δεν έχετε κάτι να προσφέρετε, αποχωρίστε από το meeting. Δεν είναι αγενές. Αγένεια είναι να μένετε και να σπαταλάτε τον χρόνο των υπολοίπων.

Μην χρησιμοποιείτε ακρωνύμια

17405810


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/Albin Lohr-Jones / POOL

Μην χρησιμοποιείτε ακρωνύμια ή ανούσιες λέξεις για αντικείμενα, προγράμματα ή για μεθόδους. Γενικά, οτιδήποτε απαιτεί μία εξήγηση, αναστέλλει ταυτοχρόνως και την επικοινωνία. «Δεν θέλουμε οι άνθρωποι να πρέπει να γνωρίζουν ένα συγκεκριμένο γλωσσάρι για να κατανοήσουν την Tesla» τόνισε ο Μασκ.

Μπορεί ο Έλον Μασκ να αναφέρεται στην εταιρεία του αλλά η ίδια συμβουλή δεν θα έπρεπε να ισχύει στους περισσότερους χώρους εργασίας.

Να επικοινωνείτε

Η επικοινωνία θα πρέπει να γίνεται με τον συντομότερο και πιο άμεσο τρόπο ώστε να ολοκληρωθεί μία δουλειά και όχι με βάση τις εντολές των ανωτέρων (ιεραρχική αλυσίδα). Οποιοσδήποτε διευθυντής επιχειρεί κάτι τέτοιο, σύντομα θα εργάζεται κάπου αλλού.

Χρησιμοποιείστε την απλή λογική

Γενικά, να επιλέγετε πάντα τη λογική ως οδηγό σας. Εάν το ενδεχόμενο να ακολουθήσετε έναν «κανόνα της εταιρείας» σε μία συγκεκριμένη κατάσταση σας φαίνεται γελοίο, τότε μην το κάνετε. Αυτός ο κανόνας θα πρέπει να αλλάξει.

Πληροφορίες από Indy100 / 5 ways to be more productive, according to an email Elon Musk sent staff

ΔΗΜΟΦΙΛΗ