Αντρέα Νάλες: Η νέα πρόεδρος του SPD δεν «κέρδισε» τους Γερμανούς
Μετά το χαμηλό ποσοστό (66,3%) που πέτυχε κατά την ψηφοφορία της ανάδειξής της στην ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), η Αντρέα Νάλες φαίνεται ότι αντιμετωπίζει ακόμη μεγαλύτερες δυσκολίες εκτός κόμματος.
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση «Trendbarometer» του Ινστιτούτου Forsa, η οποία πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό των ιδιωτικών τηλεοπτικών δικτύων RTL και n-tv πριν από το Συνέδριο του SPD, τη νέα πρόεδρο θα ψήφιζε για καγκελάριο μόλις το 13% των Γερμανών, ποσοστό κατά δύο μονάδες χαμηλότερο από αυτό της προηγούμενης δημοσκόπησης, την περασμένη εβδομάδα. Αντιθέτως, την Άνγκελα Μέρκελ θα επέλεγε το 50% των ψηφοφόρων.
Σε άλλα ερωτήματα, μόλις το 39% των Γερμανών θεωρεί την Νάλες κατάλληλη για την ηγεσία του SPD, ενώ μόνο το 38% πιστεύει ότι μπορεί να επιτύχει το μεγάλο ζητούμενο για το κόμμα, την ανανέωσή του.
Σε ό,τι αφορά την κατάταξη των πολιτικών με κριτήριο την εμπιστοσύνη των πολιτών στο πρόσωπό τους, η νεοεκλεγείσα πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών βρίσκεται στην 15η θέση, εξασφαλίζοντας 40%. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η καγκελάριος Μέρκελ, με 56% και ακολουθούν με 54% ο πρόεδρος των Πρασίνων Ρόμπερτ Χάμπεκ, η Γενική Γραμματέας των Χριστιανοδημοκρατών Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ και ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών Ολαφ Σολτς, ενώ μεταξύ των «χαμένων» βρίσκεται ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν, ο οποίος χάνει 12 μονάδες και περιορίζεται στο 34%.
Θεσσαλονίκη: Ουρές στο λιμάνι για μια ξενάγηση στη φρεγάτα «Κίμων» - Δείτε βίντεο
13:47
Γκιουλέρ: Πρόταση της Τουρκίας στην Αίγυπτο για τις θαλάσσιες ζώνες - Τι είπε για την Ελλάδα
13:41
Ουκρανία: Επανήλθε το Starlink μετά το «μπλόκο» - Λειτουργεί στα 400 χλμ./ώρα
13:29
Κως: Συνελήφθη 42χρονος με 13 ναρκωτικά δισκία – Τα έκρυβε στο παπούτσι του
13:18