ΚΟΣΜΟΣ

Μόσχα: Η Συρία θα αποκτήσει νέα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας

Μόσχα: Η Συρία θα αποκτήσει νέα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας
REUTERS/Omar Sanadiki

Η Δαμασκός προσεχώς θα αποκτήσει νέα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, ενώ Ρώσοι ειδικοί θα εκπαιδεύσουν του Σύρους στρατιωτικούς για τη χρήση τους. Αυτά δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Επιχειρήσεων του ρωσικού Γενικού Επιτελείου συνταγματάρχης Σεργκέι Ρουτσκόι.

Ωστόσο, ο ίδιος, δεν διευκρίνισε ποια θα είναι αυτά τα νέα αντιαεροπορικά συστήματα που θα αποκτήσει η Συρία. Πάντως, πρόσφατα είχε δηλώσει ότι, μετά την επίθεση των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας κατά στόχων στη χώρα, η Ρωσία προτίθεται να συζητήσει το ζήτημα της προμήθειας της Δαμασκού με αντιαεροπορικά συστήματα S-300.

Ο Ρώσος συνταγματάρχης δήλωσε ακόμη πως η αντιαεροπορική άμυνα της Συρίας κατέρριψε 46 πυραύλους που εκτόξευσαν στις 14 Απριλίου οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους κατά στόχων προς την κατεύθυνση της Δαμασκού και των γύρω περιοχών.

Σύμφωνα με τον Ρουτσκόι, οι πύραυλοι αυτοί, λαμβάνοντας υπ όψιν την τροχιά τους και τα δυνατότητες της συριακής αντιαεροπορικής άμυνας, καταρρίφθηκαν σε πέντε περιοχές αναχαίτισης, τρεις από τις οποίες βρίσκονται δυτικά της συριακής πρωτεύουσας και δύο ανατολικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ