ΚΟΣΜΟΣ

Οι φωτογραφίες από τη μυστική συνάντηση Πομπέο-Κιμ

Οι φωτογραφίες από τη μυστική συνάντηση Πομπέο-Κιμ
Twitter/@WhiteHouse

Ο Λευκός Οίκος δημοσίευσε, μέσω twitter, φωτογραφίες από τη μυστική συνάντηση που είχε ο νέος Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, ο οποίος αντικατέστησε τον Ρεξ Τίλερσον, με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Η Γερουσία των ΗΠΑ επικύρωσε την πρόσληψη του Πομπέο και λίγες ώρες αργότερα, αρχικά η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου και ύστερα η ίδια η προεδρική οικία, δημοσίευσαν δύο φωτογραφίες από το μυστικό τετ-α-τετ.

«(Ο Πομπέο) θα κάνει εξαιρετική δουλειά, βοηθώντας τον πρόεδρο στις προσπάθειες αποπυρηνικοποίησης της Κορεατικής Χερσονήσου», ανέφερε η Σάρα Σάντερς στην ανάρτησή της, ενώ στο tweet του Λευκού Οίκου σημειώνεται: «Μόλις δημοσιεύτηκαν. Φωτογραφίες από τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στη Βόρεια Κορέα».

Στις Αρχές Απριλίου και συγκεκριμένα το σαββατοκύριακο του Πάσχα ο Πομπέο έκανε το ταξίδι στην Πιονγκγιάνγκ, ενόψει και της επικείμενης συνάντησης του Ντόναλντ Τραμπ με τον βορειοκορεάτη ηγέτη.

«Ο Μάικ Πομπέο πήγε εκεί, δεν επρόκειτο να συναντήσει τον Κιμ Γιονγκ Ουν, αλλά το έκανε», είπε ο πρόεδρος Τραμπ σε συνέντευξή του, διευκρινίζοντας έτσι πως η συνάντησή τους δεν ήταν προσχεδιασμένη. «Το κανόνισαν όταν ήταν εκεί», είπε.

Ο Τραμπ αποκάλυψε πως Πομπέο και Κιμ συνομίλησαν για περισσότερο από μία ώρα και υπήρχαν, όπως είπε, «απίστευτες φωτογραφίες από τη συνομιλία και τη συνάντηση».

Να σημειωθεί πως σήμερα ο Κιμ Γιονγκ Ουν συμμετείχε σε μία ιστορική συνάντηση με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας, Μουν Τζε-ιν, η οποία ανοίγει μία νέα-ειρηνική σελίδα στις σχέσεις των χωρών τους μετά από δεκαετίες έντασης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ