Βενετία: Τοποθετήθηκαν μεταλλικές μπάρες για τον περιορισμό της διέλευσης των τουριστών
Τοποθετήθηκαν την Παρασκευή οι πρώτες μεταλλικές μπάρες για πεζούς που είναι σε θέση να περιορίσουν τη διέλευση τουριστών σε κεντρικά σημεία της Βενετίας. Τα δυο πρώτα σημεία που επελέγησαν είναι η περιοχή κοντά στην γέφυρα του Καλατράβα και στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό, και εκείνη στην «Λίστα ντι Σπάνια».
Οι κάτοικοι θα έχουν δικαίωμα να εισέρχονται πάντα στις δυο αυτές περιοχές, ενώ οι τουρίστες, σε περίπτωση αυξημένης συρροής, θα μπορούν να μπαίνουν στην πόλη, αλλά από διαφορετικά, λιγότερο κεντρικά σημεία.
Οι μπάρες είναι πιθανό να τεθούν σε λειτουργία τις επόμενες ημέρες - αμέσως πριν και κατά την διάρκεια της Πρωτομαγιάς - όταν στη Γαληνοτάτη αναμένεται να αφιχθούν χιλιάδες τουρίστες. Ο δήμος θα ενημερώνει για τις σχετικές του αποφάσεις, χρησιμοποιώντας και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Δεν λείπουν, όμως, και κάποιοι κάτοικοι της πανέμορφης αυτής πόλης, οι οποίοι θεωρούν ότι οι μεταλλικές μπάρες έρχονται σε σαφή αντίθεση με τον μοναδικό, αρχιτεκτονικό πλούτο της Βενετίας.
Θεσσαλονίκη: Καταδίκη 47χρονου για κακοποίηση ΑμεΑ - Απηλλάγη λόγω αμφιβολιών ιερέας
15:50
Μιανμάρ: Τουλάχιστον 17 νεκροί σε αεροπορική επιδρομή του στρατού σε αγορά χωριού
15:48
Πέθανε η κορυφαία σκηνογράφος και ενδυματολόγος Ιωάννα Παπαντωνίου
15:40
ΗΠΑ - Ιράν: Η διαπραγματευτική ομάδα της Τεχεράνης αναχώρησε για τον νέο κύκλο συνομιλιών στη Γενεύη
15:31