ΚΟΣΜΟΣ

Διπλή δολοφονία στην Κύπρο: Αλληλοκατηγορίες μεταξύ των δύο αδερφών

Διπλή δολοφονία στην Κύπρο: Αλληλοκατηγορίες μεταξύ των δύο αδερφών
Pixabay

Κατηγορίες για τα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της συνωμοσίας, της διάρρηξης και της κατοχής επικίνδυνων όπλων απαγγέλθηκαν στους δύο συλληφθέντες για τη δολοφονία του ζευγαριού στην Κύπρο, οι οποίοι έφτασαν το πρωί του Σαββάτου στο δικαστήριο, χωρίς την παρουσία δικηγόρου.

Ο 33χρονος είχε καταθέσει ότι το φόνο διέπραξε ο ετεροθαλής αδελφός του ενώ ο 23χρονος προφορικά απέρριψε τον ισχυρισμό αυτό, υποστηρίζοντας ότι είναι εκείνος που διέπραξε τον φόνο.

Το δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα της αστυνομίας για 8ημερη κράτηση του 23χρονου ετεροθαλούς αδερφού του 33χρονου που τελεί ήδη υπό 8ήμερη κράτηση, όπως και της 22χρονης συμβίας του.

Σύμφωνα με κυπριακά μέσα, ο προϊστάμενος της ανακριτικής ομάδας, Κούμεττος Κουμέττου, προέβη σε ανάγνωση των γεγονότων όπως αυτά φαίνεται να εκτυλίχθηκαν το βράδυ του φόνου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, εντοπίστηκαν και νέα τεκμήρια, ένα ρόπαλο και ένα ζευγάρι κορδόνια παπουτσιών, που έφεραν το DNA της 22χρονης.

Επίσης, εντοπίστηκε ένα ξίφος, πάνω στο οποίο βρέθηκε το DNA της 22χρονης, με την ίδια να ισχυρίζεται ότι το πήρε απλά για να το επεξεργαστεί. Συγκεκριμένα, είπε πως απλά άγγιξε το ξίφος, το οποίο είχε δωρίσει στον 33χρονο ο εργοδότης του. Παράλληλα, ψάχνουν μία κουκούλα/σκούφο, τύπου Bob Marley.

Διπλή δολοφονία στην Κύπρο: Πολύ κοντά στη διαλεύκανση της υπόθεσης η αστυνομία

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στην δικαστική αίθουσα, τα σημειωματάρια που εντόπισε κατά τις έρευνές της η Αστυνομία σε όχημα, περιέχουν αρκετές λεπτομέρειες σε σχέση με τα γεγονότα.

Όπως ειπώθηκε ακόμα στο δικαστήριο, ο 23χρονος φέρει μώλωπες και η 21χρονη εκχυμώσεις, οι οποίες φαίνεται να προκλήθηκαν πριν 3 ή 4 μέρες.

Και οι δύο συλληφθέντες αρνήθηκαν την ανάμειξή τους στο διπλό φονικό, με τον 23χρονο να τονίζει «ο αδελφός μου λέει ψέματα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ