Οι ΗΠΑ ζητούν από τους Ευρωπαίους να επιβάλουν κυρώσεις στο Ιράν
Οι Ηνωμένες Πολιτείες καλούν τους ευρωπαίους συμμάχους τους και άλλους να επιβάλουν κυρώσεις στο Ιράν ώστε να περιορίσει το πυραυλικό του πρόγραμμα, χαρακτηρίζοντάς το διεθνή απειλή για την ειρήνη και την ασφάλεια.
«Καλούμε τα κράτη σε όλο τον κόσμο να επιβάλουν κυρώσεις σε οποιοδήποτε πρόσωπο και οντότητα έχει σχέση με το πυραυλικό πρόγραμμα του Ιράν, και το θέμα αυτό απασχολεί μεγάλο μέρος των συζητήσεων με τους Ευρωπαίους», δήλωσε ο Μπράιαν Χουκ, ανώτερος σύμβουλος σχεδιασμού πολιτικής του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέo, στους δημοσιογράφους στο Ριάντ.
Ο Χουκ, ο οποίος διαπραγματεύεται αλλαγές στη συμφωνία του Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα με τους ευρωπαίους συμμάχους, δήλωσε ότι το πυραυλικό πρόγραμμα του Ιράν θα είναι σημαντικό θέμα στις συνομιλίες που θα έχει αύριο, Κυριακή, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο με τους ηγέτες της Σαουδικής Αραβίας και του Ισραήλ.
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (14 Οκτωβρίου)
06:30
«Παράθυρο» από ΥΠΕΝ για μικρές οικοδομικές εργασίες χωρίς άδεια: Πότε ισχύει το όριο των 25.000 ευρώ
06:00
«Σπίτι μου 3»: Τι αλλάζει σε δάνειο, ηλικιακά και εισοδηματικά όρια για το πρόγραμμα
05:00
Πότε γυρνούν τα ρολόγια πίσω: Πιο νωρίς από κάθε άλλη φορά
04:00