Αλγερία: Τουλάχιστον 15 μετανάστες νεκροί μετά τη βύθιση πλοιαρίου
Τουλάχιστον 15 αφρικανοί μετανάστες έχασαν τη ζωή τους όταν το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν για να φθάσουν στην Ευρώπη ανατράπηκε στ΄ανοικτά των ακτών της Αλγερίας, ανακοίνωσε αξιωματικός της ακτοφυλακής.
Η ακτοφυλακή και οι αρχές πολιτικής προστασίας διέσωσαν 19 από τους 34 επιβαίνοντες στο πλοιάριο, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Αλγερίας APS.
Το πλοιάριο βυθίστηκε στ΄ανοικτά των ακτών της πόλης-λιμάνι Οράν στη Μεσόγειο, που βρίσκεται περίπου 450 χλμ δυτικά της πρωτεύουσας και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αλγερίας μετά το Αλγέρι, δήλωσε ο αξιωματικός στο τηλεοπτικό δίκτυο Ennahar, προσθέτοντας ότι το πλοιάριο είχε αποπλεύσει από το Μαρόκο.
Την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Εσωτερικών της Αλγερίας δήλωσε ότι η βορειοαφρικανική χώρα του δοκιμάζεται από εισροές παράτυπων μεταναστών από τις υποσαχάρειες χώρες καθώς η Ευρώπη έχει καταστήσει δυσκολότερη την αναχώρηση πλοιαρίων από τη Λιβύη και άλλες χώρες, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών στην Αττική - Κατασχέθηκαν πάνω από 26 κιλά κοκαΐνης
18:41
Το Ιράν διέκοψε την διέλευση των δεξαμενόπλοιων από τα Στενά του Ορμούζ λόγω επιθέσεων στο Λίβανο
18:37
Συναγερμός στο ΑΠΘ: Φοιτητής διαγνώστηκε με μηνιγγίτιδα - Ιχνηλατούνται οι επαφές του
18:30
Εκτός συμφωνίας ο Λίβανος δηλώνει ο Τραμπ - Σταματά η διέλευση τάνκερ απο τα Στενά του Ορμούζ λόγω των ισραηλινών βομβαρδισμών
18:26