Μεξικό: Δολοφονήθηκε στέλεχος της Pemex με 60 σφαίρες!
Ένα στέλεχος της μεξικανικής δημόσιας επιχείρησης πετρελαίου Pemex, αρμόδιο για θέματα ασφάλειας δολοφονήθηκε σε επίθεση ενόπλων στην Πολιτεία Ταμαουλίπας, γνωστοποίησε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας την Κυριακή.
Ο Χάιμε Χουάρες, 53 ετών, επέβαινε σε αυτοκίνητο στην πόλη Ματαμόρος την Παρασκευή όταν χτυπήθηκε από 60 σφαίρες. Ένας συνάδελφός του που ήταν μαζί του επέζησε.
Σε λίγους μήνες ο Χουάρες θα έκλεινε 20 χρόνια στην Pemex, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της και διευκρίνισε ότι το τελευταίο διάστημα του είχε ανατεθεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των κλοπών καυσίμων, οι οποίες της στοιχίζουν πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια τον χρόνο.
Ορισμένα καρτέλ των ναρκωτικών που επιδιώκουν να διαφοροποιήσουν τις πηγές εσόδων τους έχουν βάλει το τελευταίο διάστημα στο στόχαστρό τους την Pemex. Η κλοπή καυσίμων έχει μετατραπεί σε ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα δημόσιας ασφάλειας στο Μεξικό.
Ο επικεφαλής της ασφάλειας του ενός από τα έξι μεξικανικά κρατικά διυλιστήρια είχε δολοφονηθεί τον Ιανουάριο.
Λαμία: Στο στόχαστρο αγνώστων ΑΤΜ - Το ανατίναξαν και πήραν κασετίνες με χαρτονομίσματα
15:50
Μεξικό: Εντοπίστηκαν τα δύο ιστιοφόρα που μετέφεραν βοήθεια στην Κούβα - Ασφαλή τα πληρώματα
15:41
Η «τιμωρία» Τραμπ σε χώρες του ΝΑΤΟ που λένε όχι στο 5% στην Άμυνα - Τα σχέδια για Γερμανία
15:30
Χάρης Δούκας από συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Δεν πρέπει να συγκυβερνήσουμε με τη ΝΔ μετά τις εκλογές
15:18