ΚΟΣΜΟΣ

«Σημαντικές ανακοινώσεις» από τον Νετανιάχου για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

«Σημαντικές ανακοινώσεις» από τον Νετανιάχου για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν
Sebastian Scheiner/Pool via Reuters

«Σημαντικές» δηλώσεις σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου το απόγευμα της Δευτέρας, σε διάγγελμά του.  

Τις ανακοινώσεις αναμένεται να τις κάνει από το αρχηγείο των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ στο Τελ Αβίβ, επισημαίνεται σε σύντομο δελτίο τύπου από το πρωθυπουργικό γραφείο.

«Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου θα κάνει μια δήλωση σχετικά με μια σημαντική εξέλιξη που αφορά τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν» σημειώνεται στο δελτίο, χωρίς να δίνονται περαιτέρω λεπτομέρειες.

Την Κυριακή, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ συναντήθηκε με τον νέο υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο και συνομίλησαν για το Ιράν.

Σε δηλώσεις του, έχοντας στο πλευρό του τον Ισραηλινό ηγέτη, ο Πομπέο είπε από το Τελ Αβίβ: «Παραμένουμε βαθιά ανήσυχοι για την επικίνδυνη κλιμάκωση, εκ μέρους του Ιράν, των απειλών εναντίον του Ισραήλ και της περιοχής».

Ο Νετανιάχου, από την πλευρά του, δήλωσε:

Νομίζω ότι η σημαντικότερη απειλή για την υφήλιο και τις δύο μας χώρες, και εναντίον όλων των χωρών, είναι το πάντρεμα του εξτρεμιστικού Ισλάμ με τα πυρηνικά όπλα και ιδίως η απόπειρα του Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ