Επίθεση σε ορθόδοξη εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης
Γκράφιτι με ρατσιστικά μηνύματα και σωρούς απορριμμάτων πέταξε άγνωστος σε αρμενική εκκλησία της Χαλκηδόνας (Καντίκιοϊ) στην Κωνσταντινούπουλη.
Το γκράφιτι έλεγε «Αυτή η χωρά είναι δική μας», ενώ ο δράστης φαίνεται πως πέταξε σκουπίδια στην πόρτα της εκκλησίας. Οι υπεύθυνοι του ναού έλεγξαν τα βίντεο από την κάμερα ασφαλείας και ταυτοποίησαν έναν άνδρα, ο οποίος μία μέρα πριν το περιστατικό είχε προκαλέσει φασαρία κατά τη διάρκεια της λειτουργίας.
Το υλικό της κάμερας κυκλώματος παραδόθηκε στις Αρχές, οι οποίες ερευνούν την επίθεση, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα Turkish Minute.
Ο δήμος της Χαλκηδόνας, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, καταδίκασε το συμβάν και έκανε λόγο για «ρατσιστική επίθεση» ενώ δήλωσε πως δημοτικοί υπάλληλοι έσβησαν το γκράφιτι.
SPONSORED
Πράσινο φως από ESM στην Ελλάδα για την πρόωρη εξόφληση 6,95 δισ. ευρώ από το πρώτο Μνημόνιο
12:19
Θεσσαλονίκη: Προσωρινά εκτός λειτουργίας οι πινακίδες τηλεματικής του ΟΑΣΘ
12:14
Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2026 - ΔΕΗ: Επιταχύνει την πράσινη μετάβαση με επενδύσεις €24 δισ.
12:10
Τουριστικό σκάφος προσάραξε στην Αίγινα - Δεν υπάρχουν τραυματίες
12:08