Τουρκία: Μετέφεραν 65 κιλά ηρωίνη μέσα σε… καρπούζια
Η τουρκική αστυνομία εντόπισε και προχώρησε στην κατάσχεση 65 κιλών ηρωίνης, που ήταν κρυμμένη μέσα σε... καρπούζια.
Αστυνομικοί της πόλης Βαν, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Ιράν, συνέλαβαν δύο ύποπτους, οι οποίο βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με σοβαρές κατηγορίες.
Τα ναρκωτικά, η αξία των οποίων κοστολογείται στα 1,7 εκατ. δολάρια, εντοπίστηκε με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων. Οι διακινητές είχαν τοποθετήσει την ηρωίνη μέσα σε 126 σακουλάκια, τα οποία είχαν βάλει μέσα στα καρπούζια.
Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Sabah στην αγγλόφωνη έκδοσή της, οι διακινητές προσπάθησαν να καλύψουν τις μαχαιριές πάνω στα καρπούζια με χαρτοταινία.
H επαρχία Βαν βρίσκεται στον Βαλκανικό «δρόμο» από το Αφγανιστάν προς την δυτική και κεντρική Ευρώπη μέσω Ιράν και Τουρκίας.
Σύμφωνα με το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, μέσα στους πρώτους πέντε μήνες του 2018 οι Αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση ενός τόνου ηρωίνης.
e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ξεκινούν από σήμερα οι πληρωμές - Αναλυτικά τα ποσά και οι δικαιούχοι
00:30
Ο πρόεδρος Τραμπ λέει ότι «βλέπει» μια συμφωνία με την Κούβα
23:59
Η Πορτογαλία ανακοίνωσε πακέτο βοήθειας 2,5 δισ. ευρώ μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Κριστίν
23:50
Πάτρα: Στη σύλληψη 35χρονου προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ μετά από καταγγελία 23χρονου για εκβιασμό και απειλές
23:42