Η Β. Κορέα δίνει πρόσβαση στο πυρηνικό της οπλοστάσιο
Η Βόρεια Κορέα συμφώνησε να καταστρέψει τους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους της και, για πρώτη φορά, να δώσει σε επιθεωρητές πρόσβαση στο πυρηνικό της οπλοστάσιο, υποστηρίζει στο σημερινό της φύλλο η ιαπωνική εφημερίδα Asahi Shimbun.
Μια ομάδα της CIA και ειδικοί σε θέματα πυρηνικών όπλων ταξίδεψε στη Βόρεια Κορέα για μια επίσκεψη διάρκειας μίας εβδομάδας στα τέλη Απριλίου, αναφέρει η Ασάχι Σιμπούν, επικαλούμενη πηγές τις οποίες δεν κατονομάζει.
Οι συνομιλίες αυτές κατέληξαν σε μια επί της αρχής συμφωνία με την Πιονγκγιάνγκ για την καταστροφή των ICBM της, κατά το ίδιο δημοσίευμα, ωστόσο το χρονοδιάγραμμα και το ποιο θα είναι το αντάλλαγμα μένει να οριστεί.
Οι διαπραγματεύσεις αυτές διεξήχθησαν ενόψει της συνόδου κορυφής στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν τις προσεχείς εβδομάδες. Στην ιστορική αυτή σύνοδο κορυφής το κυρίαρχο ζήτημα αναμένεται να είναι η αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.
Ο Γουίλεμ Νταφόε χορεύει ζεϊμπέκικο με τραγούδι του Γιώργου Μαργαρίτη στη νέα του ταινία
10:15
Τραυματισμένη απεγκλωβίστηκε γυναίκα μετά από τροχαίο στην Καρδίτσα – Επιχείρησε η Πυροσβεστική
10:11
Concord Group: Η πρώτη αλβανική επένδυση και εξαγορά στην Ελλάδα είναι γεγονός
10:03
Κίμωλος: Το αυθεντικό και ήρεμο κυκλαδίτικο καλοκαίρι είναι πιο κοντά με τη SEAJETS
10:00