Ηχηρή παραίτηση στη Νέα Υόρκη μετά από σκάνδαλο κακοποίησης
Οι αποκαλύψεις τεσσάρων γυναικών, με τις οποίες συνδεόταν ερωτικά, ότι τις κακοποίησε σωματικά και τις απειλούσε, οδήγησε στην παραίτηση του γενικού εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, Έρικ Σνάιντερμαν.
Ο κυβερνήτης της Πολιτείας, ο Άντριου Κουόμο, απαίτησε την παραίτηση του Σνάιντερμαν εντός ωρών από την ανάρτηση αποκαλυπτικού άρθρου στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού The New Yorker.
«Τις τελευταίες ώρες, σοβαρές κατηγορίες, τις οποίες αμφισβητώ σθεναρά, διατυπώθηκαν σε βάρος μου», ανέφερε ο Σνάιντερμαν σε ανακοίνωσή του. «Μολονότι αυτές οι καταγγελίες δεν σχετίζονται με την επαγγελματική μου συμπεριφορά ή τις δραστηριότητες της υπηρεσίας μου, θα με εμποδίσουν πρακτικά να ηγηθώ του έργου της υπηρεσίας μου σε αυτή την κρίσιμη χρονική περίοδο.
Κατά συνέπεια παραιτούμαι από το αξίωμα μου από το τέλος της εργάσιμης ημέρας της (Τρίτης) 8ης Μαΐου 2018», πρόσθεσε ο γενικός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, ο οποίος ανήκει στις τάξεις των δημοκρατικών και δήλωνε ένθερμος υποστηρικτής του κινήματος #MeToo.
Συνεχίζονται οι ακυρώσεις πτήσεων προς τη Μέση Ανατολή: Πάνω από 1.200 Έλληνες έχουν επαναπατριστεί
08:50
Πτώση στις τιμές του πετρελαίου μετά τις δηλώσεις Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ
08:40
Πάτρα: Άγριος ξυλοδαρμός 15χρονου από μαθητή Λυκείου για ένα νεράτζι
08:35
Με πόλεμο διαρκείας απειλεί το Ιράν: «Έχουμε το πάνω χέρι - Έτοιμοι να συνεχίσουμε όσο χρειαστεί»
08:25