ΚΟΣΜΟΣ

To επιδόρπιο που παραλίγο να προκαλέσει διπλωματικό… επεισόδιο

To επιδόρπιο που παραλίγο να προκαλέσει διπλωματικό… επεισόδιο
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ/ABIR SULTAN/POOL

Το επίσημο δείπνο του που παρέθεσε, την περασμένη εβδομάδα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, στον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε, «στιγματίστηκε» από ένα πολιτιστικό ατόπημα: Το επιδόρπιο σερβιρίστηκε σε… ένα παπούτσι!

Μπορεί ένα πιάτο, μέσα σε ένα παπούτσι να θεωρείται πρωτότυπο, ωστόσο για τους Ιάπωνες αυτό είναι προσβλητικό, καθώς στη χώρα τα παπούτσια εκλαμβάνονται ως ένδειξη περιφρόνησης.

«Ήταν μια ηλίθια απόφαση», δήλωσε ανώτατος Ισραηλινός διπλωμάτης που έζησε στην Ιαπωνία, στην εφημερίδα Yedioth Aharonot, σημειώνοντας:

Δεν υπάρχει τίποτα πιο περιφρονητικό στην ιαπωνική κουλτούρα από τα παπούτσια. Όχι μόνο δεν εισέρχονται στα σπίτια τους φορώντας παπούτσια, αλλά δεν βρείτε παπούτσια ούτε στα γραφεία τους. Ούτε καν ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί και τα μέλη του κοινοβουλίου δεν φορούν παπούτσια όταν δουλεύουν.






Chocolate selection from the world by #SegevArt ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ / A metal shoe by @tomdixonstudio

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη segevmoshe (@segevmoshe) στις


«Δεν υπάρχει καμία κουλτούρα που να επιτρέπει την τοποθέτηση ενός παπουτσιού στο τραπέζι. Τι ακριβώς σκεφτόταν ο σεφ; Αν ήταν χιούμορ δεν νομίζω ότι πρόκειται για αστείο. Εκ μέρους του πρωθυπουργού μας νιώθουμε προσβεβλημένοι», συμπλήρωσε στην εφημερίδα Ιάπωνας διπλωμάτης.

https://www.instagram.com/p/BiSayISHtJi

Σημειώνεται πάντως πως το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ δεν είχε καμία ανάμειξη στην επιλογή του μενού.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε πάντως, εξέδωσαν μία ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν πως «εκτιμούμε πολύ τον δημιουργικό σεφ» προσθέτοντας τη φράση «έχουμε τον υπέρτατο σεβασμό για τον Ιάπωνα πρωθυπουργό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ