Σομαλία: Νεκροί και τραυματίες από έκρηξη σε πολυσύχναστη αγορά
Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 10 ακόμη τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε σε μια πολυσύχναστη αγορά σε μια μικρή πόλη, βόρεια της πρωτεύουσας της Σομαλίας, Μογκαντίσου, δήλωσαν πηγές ασφαλείας και αυτόπτες μάρτυρες.
«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε το θάνατο 11 ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον ακόμη 10 από την έκρηξη», τόνισε ο αξιωματικός ασφαλείας Μοχάμεντ Αμπντικαρίμ σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο.
Οι πηγές με τις οποίες επικοινώνησε το AFP, το βράδυ της Τετάρτης, δεν είχαν γνώση κατά πόσον η έκρηξη ήταν αποτέλεσμα επίθεσης βομβιστή – καμικάζι ή προκλήθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί στην αγορά στην μικρή πόλη Ουανλαουέιν, 70χλμ βόρεια του Μογκαντίσου.
Η έκρηξη σημειώθηκε το απόγευμα όπου πολλοί άνθρωποι βρίσκονταν στην αγορά.
Δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης της επίθεσης, αλλά αυτή φέρει τα σημάδια αντίστοιχων επιθέσεων που εξαπολύουν μαχητές της ισλαμιστικής οργάνωσης Σεμπάμπ, που ορκίζεται πίστη στην αλ Κάιντα και προσπαθεί από το 2007 να ανατρέψει την αδύναμη σομαλική κυβέρνηση.
Athens Gastronomic Forum: Κορυφαία ονόματα της διεθνούς γαστρονομικής σκηνής δίνουν το «παρών»
09:30
Επίσημα χειμώνας στη Νέα Υόρκη: «Ντύθηκε» στα λευκά το Central Park - Εντυπωσιακές εικόνες (pics)
09:20
Χάρτης πληρωμών και ελαφρύνσεων: Τι ισχύει για συνταξιούχους, ενοικιαστές και μισθωτούς το 2026
09:12
Αυτό το μαγαζί στις ΗΠΑ πουλάει τα περιεχόμενα των αποσκευών που χάνονται στις πτήσεις
09:00