Βενεζουέλα: Η αποχή «νικάει» το Μαδούρο - Χαμηλή η συμμετοχή στις προεδρικές εκλογές
Η συμμετοχή στις αμφιλεγόμενες πρόωρες προεδρικές εκλογές της Κυριακής (20/5) στη Βενεζουέλα είχε ανέλθει σε μόλις 32,3% στις 18:00 τοπική ώρα, καθώς τα περισσότερα εκλογικά κέντρα άρχιζαν να κλείνουν, σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στην εκλογική επιτροπή που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
Η συμμετοχή στις προηγούμενες προεδρικές εκλογές στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, το 2015, είχε φθάσει το 80%.
Η αντιπολίτευση όμως κάλεσε τους πολίτες να απόσχουν από τη διαδικασία της Κυριακής, καταγγέλλοντας λαθροχειρίες της κυβέρνησης για να εξασφαλιστεί η επανεκλογή του σοσιαλιστή προέδρου Νικολάς Μαδούρο.
Η αντιπολίτευση έκανε σαφές ότι δεν θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα. Το ίδιο ανακοίνωσαν η κυβέρνηση των ΗΠΑ και ηγέτες άλλων κρατών της περιοχής που αποτελούν συμμάχους της Ουάσιγκτον.
Στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ ο πρώτος αξονικός τομογράφος στην Ελλάδα με τεχνολογία καταμέτρησης φωτονίων, από τη Siemens Healthineers
18:48
Βουλή: Στις 16 Απριλίου η προ ημερησίας συζήτηση για το κράτος δικαίου
18:46
Στην 494 Μοίρα Μαχητικών της αεροπορίας των ΗΠΑ ανήκει το F-15Ε που συνετρίβη στο Ιράν
18:37
Δουδωνής για ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινοβουλευτική πλειοψηφία υποδίκων στη ΝΔ - Να παραιτηθεί ο κ. Μητσοτάκης
18:33