ΗΠΑ: Οι ενδιάμεσες εκλογές πλησιάζουν και ο Τραμπ εξαγγέλλει νέες μειώσεις φόρων
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Τρίτη (22/5) ότι θα προωθήσει νέες φοροαπαλλαγές πριν από τον Νοέμβριο, όταν θα διεξαχθούν οι ενδιάμεσες εκλογές στις οποίες οι Ρεπουμπλικάνοι ελπίζουν να διατηρήσουν τον έλεγχο του Κογκρέσου.
Ο Τραμπ είπε ότι θα συναντηθεί με τον Ρεπουμπλικάνο Κέβιν Μπρέιντι, τον πρόεδρο της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων, για να συζητήσουν την ιδέα αυτή. Δεν έδωσε καμιά άλλη λεπτομέρεια.
«Θα υποβάλλουμε (προτάσεις για) επιπρόσθετες περικοπές των φόρων κάποια στιγμή πριν από τον Νοέμβριο», εξήγγειλε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια ομιλίας του στις εγκαταστάσεις μιας οργάνωσης η οποία εναντιώνεται στις αμβλώσεις.
Ο Τραμπ υπέγραψε τον Δεκέμβριο τον νόμο με τον οποίο εγκρίθηκαν μειώσεις φόρων συνολικού ύψους 1,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, που οι Ρεπουμπλικάνοι προβάλλουν ως το πιο εμβληματικό επίτευγμα της θητείας του.
Οι Ρεπουμπλικάνοι προσπαθούν να κεφαλαιοποιήσουν την καλή πορεία της οικονομίας ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης του Νοεμβρίου, τονίζοντας κυρίως τη μείωση της ανεργίας στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 17 ετών και πλέον.
Στις εκλογές του Νοεμβρίου κρίνονται όλες οι έδρες της Βουλής των Αντιπροσώπων και θα ανανεωθεί το ένα τρίτο της Γερουσίας. Αν θέλουν να αποσπάσουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων (435 έδρες) από τους Ρεπουμπλικάνους, οι Δημοκρατικοί πρέπει να κερδίσουν άλλες 23, επιπλέον αυτών που ελέγχουν ήδη.
Στη Γερουσία, η πλειοψηφία των Ρεπουμπλικάνων είναι οριακή (51-49).
Fuel Pass: Πάνω από 60.000 αιτήσεις σε δύο ώρες- Προβλήματα λόγω επισκεψιμότητας στο vouchers.gov.gr
18:55
«Μου κλέβει τη φαντασία»: Η Σάρον Στόουν απορρίπτει τις ωμές σκηνές σεξ της τηλεόρασης
18:47
Ημαθία: 67χρονος αγνοούμενος βρέθηκε νεκρός μέσα στο αμάξι του σε αρδευτικό κανάλι
18:38
Τραμπ για πρόταση Ιράν: «Όχι αρκετά καλή, αλλά σημαντική» - Το «όχι» της Τεχεράνης για εκεχειρία
18:30