ΚΟΣΜΟΣ

Σκόπια: Ποινή φυλάκισης δύο ετών στον Γκρουέφσκι

Σκόπια: Ποινή φυλάκισης δύο ετών στον Γκρουέφσκι
ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/GEORGI LICOVSKI

Σε φυλάκιση δυο ετών καταδικάστηκε από δικαστήριο των Σκοπίων ο τέως πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Νίκολα Γκρουέφσκι για «χρηματισμό και προτροπή τέλεσης παράνομης πράξης».

Η καταδίκη αφορούσε στην αγορά θωρακισμένου πολυτελούς αυτοκινήτου, υπόθεση για την οποία το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 6,5 ετών στον πρώην βοηθό υπουργό Εσωτερικών της κυβέρνησης Γκρούεφσκι, Γκόικο Πόποφσκι, που ήταν κατηγορούμενος για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος.

Το δικαστήριο αποφάσισε, επίσης, ότι εντός 15 ημερών οι καταδικασθέντες θα πρέπει να αποκαταστήσουν την οικονομική ζημιά που προκλήθηκε στο δημόσιο από τις πράξεις τους.

Με τη σημερινή δίκη του Νίκολα Γκρούεφσκι εγκαινιάζεται ο κύκλος εναντίον του ποινικών διώξεων που έχουν ασκηθεί με βαρύτατες κατηγορίες εναντίον του για υποθέσεις διαφθοράς αλλά και τηλεφωνικών υποκλοπών.

2018 05 23T121618Z 1403284777 RC1F02604190 RTRMADP 3 MACEDONIA COURT

REUTERS/Ognen Teofilovski

Ο ίδιος ο Γκρούεφσκι δεν παρίστατο στη δίκη γιατί την ίδια ώρα καθόταν στο εδώλιο άλλου δικαστηρίου για άλλη δίκη, με τους συνηγόρους του να υποβάλουν έφεση, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο επί τρεις θητείες πρωθυπουργός, μετά την εκλογική ήττα του, τον περασμένο Δεκέμβριο, υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου στο κόμμα του VMRO DPMNE, αλλά παραμένει βουλευτής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ