ΚΟΣΜΟΣ

Στη φυλακή Κινέζος που σκότωσε σπάνιο πύθωνα

Στη φυλακή Κινέζος που σκότωσε σπάνιο πύθωνα
EPA/VALENTIN FLAURAUD

Ο Γου, χωρικός από επαρχία της Γκουανγκντόνγκ στη Νότια Κίνα, δικάστηκε σήμερα και καταδικάστηκε σε περίοδο φυλάκισης ενός έτους με αναστολή διότι παγίδευσε και σκότωσε σπάνιο είδος πύθωνα μήκους 2 μέτρων.

Ο Γου κατάφερε να παγιδεύσει τον πύθωνα τον Δεκέμβριο του 2016 στην Φενγκάι, που βρίσκεται ανάμεσα στις δύο αυτόνομες περιοχές Γκουανγκντόνγκ και Γκουανγκσί, κι έχει δύο φυσικά καταφύγια όπου ζουν πολλά σπάνια είδη άγριας πανίδας, όπως πύθωνες και σαύρες του είδους βάρανος.

Είχε επίσης την βοήθεια ενός ακόμη άντρα τον οποίο πλήρωσε 300 γιουάν (47 δολάρια περίπου) για την συνεργασία του. Την ίδια μέρα ο Γου σκότωσε το φίδι που ζύγιζε 10 κιλά, αναφέρει η τοπική αστυνομία.

Η αστυνομία βρήκε τον ένοχο μετά μία φωτογραφία που είχε ανεβάσει ένας φίλος του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έδειχνε τον Γου την ώρα που έπιανε το φίδι.

Οι πύθωνες, που ζουν μεταξύ άλλων σπανίων ζώων στην Φενγκάι, βρίσκονται υπό την προστασία της Κινέζικης κυβέρνησης, η οποία έχει εφαρμόσει αυστηρές ποινές τα τελευταία χρόνια σε όσους παραβιάζουν τους όρους προστασίας σπάνιων ζώων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ