Πούτιν και Άμπε συζήτησαν για τις εξελίξεις με τη Β. Κορέα
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν κάλεσε όλες τις πλευρές που εμπλέκονται στην υπόθεση της Βόρειας Κορέας να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, ενώ ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Αμπε δήλωσε ότι είναι ζωτικής σημασίας η Πιονγιάνγκ να εγκαταλείψει πλήρως όλα τα πυρηνικά όπλα, μετά την συνάντησή τους στην Μόσχα.
Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας ότι είναι σημαντική η αναζήτηση με υπομονή μαζί με την Ιαπωνία λύσης που θα επιτρέψει στις δύο χώρες να υπογράψουν τελικά ειρηνευτική συνθήκη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η οποία θα εξυπηρετεί τα στρατηγικά συμφέροντα και των δύο πλευρών.
Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός δήλωσε ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να επιταχύνουν κοινές επιχειρηματικές δραστηριότητες στα διαφιλονικούμενα νησιά του Ειρηνικού, τα οποία η Μόσχα κατέλαβε από την Ιαπωνία στο τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
SPONSORED
Λάος: Στους πέντε οι διασωθέντες που εγκλωβίστηκαν σε σπήλαιο - Αγνοούνται άλλοι δύο
14:03
Ουκρανικά πλήγματα με drones στο ρωσικό λιμάνι Ταγκανρόγκ
13:53
Ανδρουλάκης: «Η Ευρυτανία αλλά και όλη η Ελλάδα χρειάζεται σχέδιο»
13:44
Κρήτη: Απολογούνται σήμερα άλλοι 10 για παράνομες επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ - Ανάμεσα τους οι λογιστές
13:35