ΚΟΣΜΟΣ

Podemos: Εσωκομματικά αλώβητοι οι Ιγκλέσιας-Μοντέρο μετά το σκάνδαλο αγοράς πολυτελούς σαλέ

Podemos: Εσωκομματικά αλώβητοι οι Ιγκλέσιας-Μοντέρο μετά το σκάνδαλο αγοράς πολυτελούς σαλέ
REUTERS/Paul Hanna

Με την εξασφάλιση του 68% των ψήφων, οι δύο επικεφαλής του κόμματος Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας και Ιρένε Μοντέρο κέρδισαν την εσωκομματική ψηφοφορία για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. 

Η ψηφοφορία οργανώθηκε μετά την αγορά από το ζεύγος πολυτελούς βίλας αξίας 540.000 ευρώ έξω από την Μαδρίτη, με δάνειο που θα αποπληρωθεί σε 30 χρόνια.

Σάλος στην Ισπανία με το σαλέ αξίας 540.000 ευρώ του ηγέτη των Podemos

Το κόμμα οργάνωσε την ψηφοφορία την περασμένη εβδομάδα όταν το ζεύγος Ιγκλέσιας-Μοντέρο κατηγορήθηκε για υποκρισία και προδοσία των αριστερών τους αρχών. Οι ίδιοι υποστήριξαν την αγορά λέγοντας ότι χρειάζονται την βίλα για να μεγαλώσουν τα παιδιά που περιμένουν και ότι δεν επρόκειτο για κερδοσκοπική κίνηση.

Τα μέλη του κόμματος εκλήθησαν να απαντήσουν ναι ή όχι στην ερώτηση «Πιστεύετε ότι ο Πάμπλο Ιγκλέσιας και η Ιρένε Μοντέρο πρέπει να παραμείνουν στις θέσεις του ηγέτη και του εκπροσώπου του κόμματος;».

Το ζεύγος Ιγκλέσιας –Μοντέρο, που σήμερα ζει με ενοίκιο στην περιοχή Ρίβας-Βαθιαμαδρίδ, ενόψει της γέννησης των διδύμων αγοριών, που κυοφορεί η εκπρόσωπος των Unidos Podemos στο Κοινοβούλιο, και δεδομένου ότι στο σπίτι ήδη φιλοξενούνται και τρία σκυλιά, αποφάσισε να μετακομίσει σε μία περιοχή εκτός κέντρου, σε κατοικία με κήπο. Η νέα τους κατοικία στην κοινότητα Γκαλαπαγάρ της μείζονος Μαδρίτης, ενδείκνυται για τον σκοπό αυτό. Επιπλέον, βρίσκεται κοντά σε σχολείο, του οποίου οι εκπαιδευτικές μέθοδοι και το πρόγραμμα μαθημάτων του, συμφωνούν με τις διαπαιδαγωγικές ιδέες του ζεύγους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ