ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Πλοίο έχασε 83 κοντέινερ-Γέμισε η θάλασσα με πάνες και χειρουργικές μάσκες

Αυστραλία: Πλοίο έχασε 83 κοντέινερ-Γέμισε η θάλασσα με πάνες και χειρουργικές μάσκες
EPA/φωτογραφία αρχείου

Ογδόντα τρία εμπορευματοκιβώτια τα οποία μετέφερε φορτηγό πλοίο έπεσαν στη θάλασσα στα ανοικτά της Αυστραλίας εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών και πολλά αντικείμενα, μεταξύ των οποίων πάνες και σερβιέτες, ξεβράζονται τώρα στις ακτές της χώρας, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι τα κοντέινερ που παραδέρνουν στη θάλασσα θα θέσουν σε κίνδυνο άλλα πλοία αλλά και φάλαινες.

Το πλοίο YM Efficiency, της ταϊβανέζικης ναυτιλιακής εταιρείας Yang Ming Marine Transport Corporation, ταξίδευε την Πέμπτη από την Ταϊβάν με προορισμό το Σίνδεϊ όταν βρέθηκε σε θαλασσοταραχή στη θάλασσα της Τασμανίας, περίπου 30 χιλιόμετρα από τις ανατολικές ακτές της Αυστραλίας.

Ογδόντα τρία από τα εμπορευματοκιβώτια που μετέφερε το πλοίο με σημαία Λιβερίας έπεσαν στη θάλασσα, ενώ ακόμη 30 υπέστησαν ζημιές, ανακοίνωσαν χθες Σάββατο οι αρχές της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Εικόνες από τηλεοπτικά δίκτυα έδειχναν κάποια εμπορευματοκιβώτια να έχουν ανοίξει και να κρέμονται επικίνδυνα από το κατάστρωμα του πλοίου. Στο μεταξύ πάνες, χειρουργικές μάσκες και σερβιέτες ξεβράζονται στις ακτές βόρεια του Σίδνεϊ, όπως μετέδωσαν τα αυστραλιανά μέσα AAP και ABC.

Ο επικεφαλής των θαλάσσιων υπηρεσιών της Νέας Νότιας Ουαλίας Άνγκους Μίτσελ εξήγησε ότι το εμπόρευμα που μετέφερε το πλοίο δεν είναι επικίνδυνο, αν και δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό το ακριβές του περιεχόμενο.

Εξάλλου υπάρχουν φόβοι ότι τα χαμένα εμπορευματοκιβώτια θα θέσουν σε κίνδυνο τις φάλαινες που ζουν κατά μήκος των βόρειων ακτών της Αυστραλίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ