ΚΟΣΜΟΣ

Νέα επίθεση της Άγκυρας για τους «8»: Καταφύγιο πραξικοπηματιών η Ελλάδα

Νέα επίθεση της Άγκυρας για τους «8»: Καταφύγιο πραξικοπηματιών η Ελλάδα
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Επανέρχεται η Άγκυρα μετά τις χτεσινές προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου κυβερνητικού εκπροσώπου Μπεκίρ Μποζντάγ, με εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας να χαρακτηρίζει την Ελλάδα «καταφύγιο πραξικοπηματιών», μετά την απελευθέρωση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών.

Στις δηλώσεις του, ο Hami Aksoy υπενθυμίζει ότι έχει πολλάκις καταδικάσει την άρνηση της Ελλάδας να εκδώσει τους αξιωματικούς αλλά και την απελευθέρωση αυτών.

«Αναμέναμε από την ελληνική δικαιοσύνη να μην επαναλάβει αυτού του είδους τα λάθη με τέτοιες μονομερείς αποφάσεις» είπε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, και συμπλήρωσε: «Παρόλα αυτά τις προηγούμενες μέρες μάθαμε ότι η Ελλάδα άφησε ελεύθερους και τους άλλους επτά φυγάδες. Αυτή η εξέλιξη επιτρέπει στους πραξικοπηματίες να κυκλοφορούν ελεύθερα στην Ελλάδα. Έτσι, η Ελλάδα φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχει καταστεί η χώρα που εξασφαλίζει ένα ασφαλές καταφύγιο σε πραξικοπηματίες».

Ο ίδιος ισχυρίζεται δε ότι η Ελλάδα «απελευθερώνει προδότες»: «Μία χώρα που διατείνεται ότι είναι το λίκνο της δημοκρατίας, δεν είναι συμβατό ούτε με το διεθνές δίκαιο, ούτε με το δίκαιο της καλής γειτονίας να απελευθερώνει προδότες που επιχείρησαν να κάνουν πραξικόπημα σε μία γείτονα χώρα για την κατάλυση της δημοκρατίας της… Θα επιμείνουμε για την επιστροφή των πραξικοπηματιών προδοτών και την εκδίκασή τους στη χώρα μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ