Σουηδία: Ισόβια στον δράστη που είχε πέσει με φορτηγό σε πλήθος πεζών
Δικαστήριο της Σουηδίας καταδίκασε σήμερα σε ισόβια τον Ραχμάτ Ακίλοφ -έναν Ουζμπέκο του οποίου η αίτηση ασύλου είχε απορριφθεί- για τον θάνατο πέντε ανθρώπων και τον τραυματισμό δέκα, τον Απρίλιο του 2017 στη σουηδική πρωτεύουσα.
Ο Ακίλοφ είχε πέσει με το κλεμμένο φορτηγό που οδηγούσε πάνω σε πλήθος πεζών σε πολυσύχναστο δρόμο της Στοκχόλμης.
«Ο κατηγορούμενος κρίθηκε μεταξύ άλλων ένοχος για τρομοκρατική ενέργεια και για τον φόνο πέντε ανθρώπων. Η ποινή του ορίστηκε σε ισόβια κάθειρξη», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Περιφερειακό Δικαστήριο Στοκχόλμης.
Στις 7 Απριλίου του περασμένου χρόνου ο Ακίλοφ έκλεψε ένα φορτηγό το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από ένα εστιατόριο της κεντρικής Στοκχόλμης και το οδήγησε 500 μέτρα πιο κάτω σε έναν πεζόδρομο παρασύροντας πεζούς προτού καταλήξει στη βιτρίνα ενός πολυκαταστήματος.
Συνελήφθη την ίδια μέρα έξω από ένα βενζινάδικο σε προάστιο της Στοκχόλμης καθώς αναγνωρίστηκε από την κάμερα κλειστού κυκλώματος και ομολόγησε ότι ήταν ο οδηγός του φορτηγού. Στη διάρκεια της δίκης του δήλωσε ότι ήθελε να τιμωρήσει τη Σουηδία για τη συμμετοχή της στη μάχη κατά της τζιχαντιστικής οργάνωσης, Ισλαμικό Κράτος.
Υπό κράτηση παραμένει η 77χρονη μετά το θάνατο του 82χρονου συζύγου της στα Κουφάλια
17:28
Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε Ίλιον, Ασπρόπυργο, Αχαρνές και Ελευσίνα - Κατασχέθηκαν ναρκωτικά και όπλα
17:20
Ιράν: Συνελήφθησαν 35 άτομα για παράνομη βιντεοσκόπηση και διασπορά ψευδών ειδήσεων
17:11
Τελεσίγραφο Ιράν: Στο στόχαστρο αμερικανικά πανεπιστήμια στην Μέση Ανατολή
17:05