ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ρόντμαν «δεν θα παίξει κανέναν ρόλο» στη συνάντηση Τραμπ-Κιμ

Ο Ρόντμαν «δεν θα παίξει κανέναν ρόλο» στη συνάντηση Τραμπ-Κιμ
EPA/YONHAP SOUTH KOREA OUT

Ο Λευκός Οίκος απέκλεισε σήμερα το ενδεχόμενο να διαδραματίσει ο πρώην σταρ του μπάσκετ Ντένις Ρόντμαν, ο οποίος επισκέπτεται συχνά την Πιονγκγιάνγκ, κάποιον ρόλο στην επικείμενη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Post, ο εκκεντρικός πρώην αθλητής θα βρίσκεται στη Σιγκαπούρη την ερχόμενη Τρίτη, για την ιστορική πρώτη συνάντηση των δύο ηγετών.

«Δεν καταλαβαίνω ποιο ρόλο θα μπορούσε να παίξει σε αυτήν την υπόθεση ο καλύτερος ριμπάουντερ στην ιστορία του μπάσκετ» είπε ο Χόγκαν Γκίντλεϊ, ένας εκπρόσωπος της αμερικανικής κυβέρνησης, στο τηλεοπτικό κανάλι Fox News. «Είναι φανταστικός στο παρκέ αλλά οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να διεξαχθούν από αυτούς που ξέρουν πώς να τις χειριστούν. Ο πρόεδρος Τραμπ είναι ο καλύτερος, επομένως αναμένουμε μια φανταστική συζήτηση με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, χωρίς τον Ντένις Ρόντμαν», πρόσθεσε.

Το πρόσωπο «έκπληξη» που ίσως συμμετάσχει στη σύνοδο Τραμπ - Κιμ

Τον Μάρτιο, αφού ανακοινώθηκε ότι οι δύο ηγέτες επρόκειτο να συναντηθούν, ο Ρόντμαν εξέφρασε μέσω του Twitter τον «βαθύ θαυμασμό» του και για τους δύο, υποστηρίζοντας ότι είχε προβλέψει από το 2014 ότι θα γινόταν κάποιο «άνοιγμα» σε αυτό το ευαίσθητο θέμα.

12371825


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/KCNA

Ο πρώην παίκτης των Σικάγο Μπουλς έχει επισκεφθεί τουλάχιστον πέντε φορές τη Βόρεια Κορέα. Την τελευταία, τον Ιούνιο του 2017, είχε δώσει σε έναν υπουργό, με την παράκληση να προωθηθεί στον Κιμ Γιονγκ Ουν, ένα αντίτυπο της «Τέχνης της Συμφωνίας», του βιβλίου που έχει γράψει ο Τραμπ. Το 2014 είχε επικριθεί δριμύτατα επειδή τραγούδησε τα «Χρόνια πολλά» στον «αιώνιο φίλο του», τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ