G7: Έξι χώρες «εναντίον» των ΗΠΑ – Απίθανο να εκδοθεί τελικό ανακοινωθέν
Οι ηγέτες των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών που συνεδριάζουν σήμερα στον Καναδά είναι μάλλον απίθανο να εκδώσουν ένα τελικό ανακοινωθέν με την ολοκλήρωση της συνόδου τους, το Σάββατο, λόγω έλλειψης ομοφωνίας μεταξύ τους, κυρίως στα θέματα που αφορούν το εμπόριο.
Πολλοί αξιωματούχοι που βρίσκονται στο Λα Μαλμπέ είπαν ότι είναι σχεδόν αδύνατον να συμφωνηθεί ένα τελικό κείμενο μεταξύ των ηγετών του Καναδά, της Βρετανίας, των ΗΠΑ, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιαπωνίας και της Ιταλίας.
Λόγω των διαφωνιών των υπόλοιπων έξι χωρών με τις ΗΠΑ το πιθανότερο είναι ο Καναδάς, η χώρα που φιλοξενεί φέτος τη G7, να παρουσιάσει ένα απλό κείμενο στο οποίο θα δίνεται μια σύνοψη της συνόδου και θα περιγράφονται τα θέματα στα οποία συμφωνούν οι έξι χώρες, όπως το εμπόριο και το κλίμα, ανέφερε ένας Γάλλος διπλωμάτης.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έφτασε στο Λα Μαλμπέ γύρω στις 13.00 (τοπική ώρα) και ζήτησε αμέσως να συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, με τον οποίο είχαν μια "πολύ εγκάρδια" συζήτηση γύρω από τα θέματα της Βόρειας Κορέας και του εμπορίου, ανέφερε ένας εκπρόσωπος του Ελιζέ, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.
Ενός λεπτού σιγή στη Βουλή για τους πεσόντες στα Ίμια - «Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο»
12:15
Σέρρες: Χειροπέδες σε 56χρονο μετά από καταγγελία για βιασμό της κατάκοιτης θείας του
12:05
«Βιολάντα»: Νέο βίντεο ντοκουμέντο καταγράφει δύο εκρήξεις τη μοιραία νύχτα
12:03
Κατέρρευσαν σοβάδες μέσα σε αίθουσα σε δημοτικό σχολείο στο Γαλάτσι - Δεν υπήρξαν τραυματισμοί (vid)
12:02