ΚΟΣΜΟΣ

Σύμβουλος Τραμπ: Ο Καναδός πρωθυπουργός μας μαχαίρωσε πισώπλατα

Σύμβουλος Τραμπ: Ο Καναδός πρωθυπουργός μας μαχαίρωσε πισώπλατα
Pixabay

Ο Οικονομικός Σύμβουλος του Λευκού Οίκου Λάρι Κούντλοου κατηγόρησε σήμερα τον Καναδά ότι κάνει «πολωτικά» σχόλια για την εμπορική πολιτική των ΗΠΑ, λέγοντας ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έπρεπε ν’ αποχωρήσει από το κοινό ανακοινωθέν της G7, επειδή ο πρωθυπουργός του Καναδά «μας μαχαίρωσε πισώπλατα».

«Ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου είπε ότι οι ΗΠΑ είναι επιθετικές. Είπε ότι ο Καναδάς πρέπει σηκωθεί και να υποστηρίξει μόνος του τον εαυτό του κι ότι εμείς είμαστε το πρόβλημα με τους δασμούς. Το αβάσιμο μέρος των δηλώσεων αυτών είναι ότι αυτοί έχουν τεράστιους δασμούς. Το ζήτημα είναι ότι μας μαχαίρωσε πισώπλατα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κούντλοου στην εκπομπή του CNNi, «State of the Union».

Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ απέσυραν ξαφνικά την υποστήριξή τους από το τελικό ανακοινωθέν της διήμερης συνόδου κορυφής που πραγματοποιήθηκε στη Λα Μαλμπέ (Κεμπέκ, ανατολικός Καναδάς), παρά τον συμβιβασμό που εκπονήθηκε έπειτα από μάχη πάνω στα εμπορικά ζητήματα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δικαιολόγησε αυτό το «χαστούκι του» προς τους συμμάχους των ΗΠΑ επικαλούμενος δηλώσεις του Τζάστιν Τριντό, του οικοδεσπότη της συνόδου, στη συνέντευξη Τύπου που αυτός ο τελευταίος έδωσε στο τέλος της συνάντησης.

Η φωτογραφία από τη G7 που έγινε viral: Έξι εναντίον ενός

Ο Τραμπ χαρακτήρισε τον Τριντό «ανέντιμο και αδύναμο», ενώ την παραμονή είχε πει πως η διμερής σχέση δεν ήταν ποτέ στην ιστορία των δύο χωρών τόσο καλή όσο τώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ