ΚΟΣΜΟΣ

Οι 629 μετανάστες του Aquarius θα αποβιβαστούν στην Ισπανία

Οι 629 μετανάστες του Aquarius θα αποβιβαστούν στην Ισπανία
Karpov/handout via REUTERS

Οι 629 μετανάστες του Aquarius, του πλοίου που έχει γίνει αφορμή για μία κόντρα μεταξύ της Ιταλίας και της Μάλτας – καμία από τις δύο χώρες δεν το δέχοταν στα λιμάνια της – θα μπορέσουν να αποβιβασθούν στην Ισπανία, που προσφέρθηκε να τους δεχθεί, όπως ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση SOS Méditerranée.

«Προμήθειες θα παραδοθούν στο Aquarius σε λίγο από ιταλικό πλοίο», ανακοίνωσε η οργάνωση στοT witter.

Το κέντρο συντονισμού στην Ρώμη «σχεδιάζει να μεταφέρει αργότερα τους διασωθέντες σε ιταλικά πλοία και στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε όλοι μαζί προς την Ισπανία», διευκρίνισε η SOS Méditerranée.

Οι μετανάστες δεν θέλουν να αποβιβαστούν στην Ιταλία

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι διασωθέντες που βρίσκονται στο πλοίο δεν θέλουν να μεταβούν στην Ισπανία.

Άνδρας απείλησε το απόγευμα της Δευτέρας να πέσει από τη γέφυρα του πλοίου, λέγοντας πως φοβάται ότι οι ισπανικές αρχές μπορεί να τον στείλουν πίσω στη Λιβύη. Τελικά ηρέμησε και επέστρεψε στο εσωτερικό του σκάφους.

Μέλη του πληρώματος του Aquarius τονίζουν ότι το ταξίδι θα διαρκέσει τουλάχιστον τέσσερις ημέρες και ότι την Τετάρτη και την Πέμπτη προβλέπεται επιδείνωση των καιρικών συνθηκών.

Η ιταλική κυβέρνηση επανέλαβε ότι στο πλοίο που ναυλώνει η μη κυβερνητική οργάνωση SOS Mediterranèe δεν θα επιτραπεί η είσοδος σε κανένα λιμάνι της χώρας.

Η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε δήλωσε μάλιστα διατεθειμένη να στείλει ταχύπλοα για να συνοδεύσουν το Ακουάριους μέχρι το λιμάνι της Βαλένθια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ