ΚΟΣΜΟΣ

Σουηδία: Στους τρεις οι νεκροί από συγκρούσεις συμμοριών στο κέντρο του Μάλμε

Σουηδία: Στους τρεις οι νεκροί από συγκρούσεις συμμοριών στο κέντρο του Μάλμε
TT News Agency/Johan Nilsson/via REUTERS

Στους τρεις αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από το περιστατικό με πυροβολισμούς που σημειώθηκε στη σουηδική πόλη Μάλμε, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της αστυνομίας, ενώ τρία ακόμη άτομα τραυματίστηκαν. Όπως έγινε επίσης γνωστό, το περιστατικό συνδέεται με συγκρούσεις συμμοριών.

Έξι άνδρες ηλικίας από 19 έως 31 ετών πυροβολήθηκαν σε ίντερνετ καφέ της πόλης Μάλμε το βράδυ της Δευτέρας, μόλις 100 μέτρα από ένα περιφερειακό αστυνομικό τμήμα, κοντά στο κέντρο της πόλης.

«Τα πρόσωπα που πυροβολήθηκαν θεωρούμε πως είναι μέλη συμμοριών και αναπτύσσουν δράση στον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος στο Μάλμε», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης, Στέφαν Σίντεους, σε συνέντευξη Τύπου.

Ο ίδιος είπε πως υπάρχουν τρεις με τέσσερις διενέξεις που συνδέονται με συμμορίες στο Μάλμε και πως τα θύματα ανήκαν σε μια από τις συμμορίες που εμπλέκονται σε αυτές.

Το ποσοστό φόνων στη Σουηδία δεν έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, όμως οι πυροβολισμοί και τα εγκλήματα που σχετίζονται με τη δράση συμμοριών αυξάνονται.

Η βία των συμμοριών έχει γίνει κεντρικό θέμα στην προεκλογική εκστρατεία για τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, με το λαϊκιστικό, ακροδεξιό κόμμα των Σουηδών Δημοκρατών να συνδέει την αύξηση της μετανάστευσης και τη χαμηλή ενσωμάτωση των νεοαφιχθέντων με την κλιμάκωση της ένοπλης βίας.

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ ανδρών ηλικίας από 15 έως 19 ετών από τις 13 χώρες που εξετάστηκαν η Σουηδία έχει το υψηλότερο ποσοστό ένοπλης βίας που αφήνει πίσω της νεκρούς.

Η αστυνομία δήλωσε πως δεν έχει συλλάβει υπόπτους για τους χθεσινούς πυροβολισμούς και απηύθυνε έκκληση σε τυχόν μάρτυρες να προσέλθουν να καταθέσουν για να διασαφηνιστούν οι συνθήκες του βίαιου επεισοδίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ