ΚΟΣΜΟΣ

Ν. Ζηλανδία: Η πρώτη εμφάνιση της Άρντερν με τη νεογέννητη κόρη (pics)

Ν. Ζηλανδία: Η πρώτη εμφάνιση της Άρντερν με τη νεογέννητη κόρη  (pics)
REUTERS/Ross Land

Νέβε Τε Αρόχα είναι το όνομα που έδωσε στη νεογέννητη κόρη της η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Άρντερν, όπως ανακοίνωσε η ίδια λίγο πριν να επιστρέψει στο σπίτι της από το δημόσιο νοσοκομείο στο Όκλαντ στο οποίο πριν από τρεις ημέρες έφερε στον κόσμο το παιδί της.

Στην πρώτη της δημόσια εμφάνιση από τότε που γέννησε, η Άρντερν παρουσιάστηκε ενώπιον δεκάδων δημοσιογράφων και φωτογράφων που τις περίμεναν στο Auckland City Hospital, κρατώντας στην αγκαλιά της την τριών ημερών κόρη της και ευχαρίστησε τον κόσμο για την υποστήριξη που της έδειξε.

«Θέλαμε πραγματικά να σας πούμε ένα ευχαριστώ και ότι είμαστε όλοι πολύ καλά. Μας λείπει ύπνος, αλλά είμαστε πραγματικά καλά», είπε.

Η 37χρονη Άντερν, η νεαρότερη γυναίκα πρωθυπουργός στην ιστορία της χώρας, είναι επίσης η πρώτη εν ενεργεία πρωθυπουργός στη χώρα που αποκτάει παιδί.

Η Άρντερν γέννησε ένα κοριτσάκι βάρους 3,31 κιλών στο μεγαλύτερο δημόσιο νοσοκομείο της χώρας την Πέμπτη το απόγευμα έχοντας δίπλα της τον σύντροφό της και παρουσιαστή Κλαρκ Γκέιφορντ.

Το ζευγάρι είχε καταλήξει στο πρώτο όνομα της κόρης του, το Νέβε, από τη γέννησή της, πρόσθεσε η Άρντερν, εξηγώντας στους δημοσιογράφους ότι σημαίνει «φωτεινή και λαμπερή» και «χιόνι».

«Επιλέξαμε το Νέβε απλώς επειδή μας άρεσε και πιστεύουμε ότι της ταιριάζει», επειδή σημαίνει «φωτεινή και λαμπερή», διευκρίνισε.

Το δεύτερο όνομά της, Τε Αρόχα, σημαίνει «αγάπη» στην γλώσσα των Μαορί, μια από τις εθνικές γλώσσες της χώρας, και το έδωσαν στην κόρη τους επειδή, όπως εξήγησε, «πιστεύουμε ότι θα ήταν ο καλύτερος τρόπος για να αιχμαλωτίσουμε όλη την αγάπη που περιέβαλε τη μικρή μας από την ώρα που ανακοινώσαμε τον ερχομό της».

Η Νέα Ζηλανδία, μια χώρα με πληθυσμό 4,5 εκατομμυρίων κατοίκων, ζούσε σε μια ατμόσφαιρα αισιοδοξίας από την ώρα που ανακοινώθηκε ο ερχομός αυτού του παιδιού, το οποίο πολλοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης χαρακτήριζαν «Prime miniature» (μικρογραφία πρωθυπουργού) και ανέμενε με μεγάλη ανυπομονησία την ανακοίνωση του ονόματός του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ