ΚΟΣΜΟΣ

Ολλανδία: Επίθεση με φορτηγάκι σε γραφεία εφημερίδας

Ολλανδία: Επίθεση με φορτηγάκι σε γραφεία εφημερίδας
REUTERS/Piroschka van de Wouw

Ένα φορτηγάκι έπεσε πάνω στο κτίριο που στεγάζει τα κεντρικά γραφεία της ολλανδικής εφημερίδας De Telegraaf στο Άμστερνταμ νωρίς το πρωί, με την αστυνομία να εκτιμά ότι πρόκειται για σκόπιμη ενέργεια.

Οι Αρχές ανακοίνωσαν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters ότι κανένας δεν τραυματίστηκε καθώς στο κτίριο εκείνη την ώρα βρισκόταν μόνο ο φρουρός ασφαλείας.

Ο διευθυντής της εφημερίδας Πάουλ Γιάνσεν δήλωσε ότι το κίνητρο δεν είναι σαφές. «Δυστυχώς η δημοσιογραφία έχει μπει στο στόχαστρο επιθέσεων περισσότερες από μία φορές. Αυτός είναι σοβαρός λόγος ανησυχίας, αλλά δεν πρόκειται να φοβηθούμε», είπε.

Ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε χαρακτήρισε την επίθεση μέσω Twitter «ένα χαστούκι στο πρόσωπο της ελευθεροτυπίας και της Δημοκρατίας στην Ολλανδία».

Η De Telegraaf είναι η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Ολλανδίας και εξειδικεύεται σε αθλητικές και αστυνομικές ειδήσεις.

Το λευκό φορτηγάκι έπεσε πάνω στην τζαμαρία, στην πρόσοψη του κτιρίου της Telegraaf, που βρίσκεται στα περίχωρα του Άμστερνταμ, περίπου στις 04:00 πμ τοπική ώρα και τυλίχτηκε στις φλόγες.

Ο οδηγός του φορτηγού διέφυγε με άλλο αυτοκίνητο, το οποίο πιθανόν οδηγούσε κάποιος συνεργός του, πρόσθεσε η αστυνομία.

Και οι δύο ύποπτοι παραμένουν ασύλληπτοι.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ