Πρωθυπουργός Σλοβακίας: Ύψιστη προτεραιότητα η προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε.
Με επιθετικές διαθέσεις φαίνεται ότι προσέρχονται οι χώρες του Βίζενγκραντ (Ουγγαρία, Τσεχία, Σλοβακία και Πολωνία) στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες για το προσφυγικό – μεταναστευτικό.
Σύμφωνα με το Reuters, ο Σλοβάκος πρωθυπουργός, Πέτερ Πελεγκρίνι, κατά την προσέλευσή του στο χώρο διεξαγωγής της Συνόδου δήλωσε ότι «η ύψιστη προτεραιότητα αυτήν την στιγμή είναι η προστασία των εξωτερικών συνόρων».
«Πρώτα πρέπει να αρχίσουμε να κάνουμε αυτό και μετά να συνεχίσουμε να συζητούμε τι συμβαίνει στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ενωσης», πρόσθεσε ο κ. Πελεγκρίνι.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, είχε παραδεχθεί ενώπιον της Βουλής ότι η Ευρώπη δεν είναι βρίσκεται στο επιθυμητό επίπεδο αναφορικά με την αντιμετώπιση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών.
Μέρκελ: Απαραίτητη η μεταρρύθμιση στην Ευρωζώνη μετά την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια
Επισήμανε δε πως «το μεταναστευτικό θα μπορούσε να επηρεάσει τη μοίρα ολόκληρης της Ευρώπης».
Η Κέιτ Μπλάνσετ επιστρέφει στο live-action «How to Train Your Dragon 2»
13:48
Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που η 24χρονη οδηγός πέφτει πάνω σε 15 αυτοκίνητα
13:41
Ο Δημήτρης Μακαλιάς σκίζει το σενάριο και μετατρέπει το GAME TIME σε stand-up show
13:32
IHSANE: Μια παράσταση των Ballet du Grand Théâtre de Genève & Eastman στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
13:26