ΚΟΣΜΟΣ

Μεξικό: Οπλισμένοι με… σφεντόνες οι αστυνομικοί στο Αλβαράντο!

Μεξικό: Οπλισμένοι με… σφεντόνες οι αστυνομικοί στο Αλβαράντο!
PIXABAY

Με… σφεντόνες θα κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης Αλβαράντο στο Μεξικό οι αστυνομικοί, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της τοπικής κυβέρνησης να τους αφοπλίσει!

Η κυβέρνηση της πολιτείας Βερακρούζ, στην οποία ανήκει η πόλη Αλβαράντο, επικαλέστηκε το γεγονός ότι μόλις 30 από τους 130 αστυνομικούς της πόλης είχαν λάβει πιστοποίηση ότι μπορούν να συμμετέχουν στο αστυνομικό σώμα.

Ο δήμαρχος της πόλης όμως, αμφισβήτησε την απόφαση αυτή, λέγοντας ότι οι περισσότεροι αστυνομικοί είναι νέες προσλήψεις και δεν έχουν αρχίσει ακόμα την εκπαίδευσή τους στην αστυνομική ακαδημία. Αποκάλεσε την απόφαση αυτή «πολιτική βεντέτα» και την απέδωσε στις επερχόμενες εθνικών και πολιτειακών εκλογών την 1 Ιουλίου.

Ως συμβολική ένδειξη διαμαρτυρίας, ο δήμαρχος Bogar Ruiz Rosas μοίρασε σφεντόνες και μικρές πέτρες στους αστυνομικούς της περιοχής.

«Αυτή η απόφαση μπορεί να ερμηνευτεί μονάχα ως μια πολιτική κίνηση και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε με επαγγελματισμό» δήλωσε σε τελετή στην οποία προσέφερε τις σφεντόνες στους αστυνομικούς.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας, Miguel Angel Yunes Linares, είχε δηλώσει σε συνέντευξή του ότι ο λόγος που αφοπλίστηκαν οι αστυνομικοί ήταν ότι δεν είχαν λάβει πιστοποίηση.

Η συγκεκριμένη πολιτεία έχει μια μακρά ιστορία εγκληματικότητας και πολιτικών προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένων εξαφανίσεων και δολοφονιών. Στην περιοχή έχουν εντοπιστεί επίσης και ομαδικοί τάφοι ομαδικών τάφων.

Μάλιστα, ο πρώην κυβερνήτης Javier Duarte βρίσκεται αντιμέτωπος με σκάνδαλο μεγατόνων και κρατείται υπό κατηγορίες διαφθοράς.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ