ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί με νεκρούς σε γραφεία εφημερίδας στο Μέριλαντ

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί με νεκρούς σε γραφεία εφημερίδας στο Μέριλαντ
REUTERS/Greg Savoy

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν σοβαρά όταν ένοπλος άνοιξε πυρ εναντίον του προσωπικού στην αίθουσα σύνταξης της εφημερίδας Capital Gazette στην Αννάπολις, την πρωτεύουσα της Πολιτείας Μέριλαντ των ΗΠΑ, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

«Υπάρχουν πέντε νεκροί, εξ όσων γνωρίζουμε. Υπάρχουν επίσης άλλοι που έχουν τραυματιστεί βαριά», δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ο Μπιλ Κραμπφ, προσωρινός επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας.

Ένας ύποπτος ανακρίνεται από αστυνομικούς, ανέφεραν επίσης οι αρχές. Κατά πληροφορίες που μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS, πρόκειται για έναν λευκό, εικοσάρη άνδρα.

«Δεν υπάρχει τίποτα πιο τρομακτικό από το να ακούς τόσους ανθρώπους να δέχονται πυροβολισμούς καθώς κρύβεσαι κάτω από το γραφείο σου και στη συνέχεια να ακούς τον δράστη να ξαναοπλίζει», έγραψε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Φιλ Ντέιβις στο Twitter περιγράφοντας τα γεγονότα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο δράστης πυροβόλησε από τη γυάλινη πόρτα προς το γραφείο και στη συνέχεια άνοιξε πυρ κατά των υπαλλήλων.

Δεν είναι γνωστά τα κίνητρα του δράστη της επίθεσης στην εφημερίδα, σύμφωνα με αξιωματούχους και τοπικούς πολιτικούς.

Αστυνομικοί τόσο στη Βαλτιμόρη, όσο και στη Νέα Υόρκη, αναπτύχθηκαν για να φρουρούν μεγάλα ΜΜΕ προληπτικά, σύμφωνα με τις αρχές.

Ο κυβερνήτης της Πολιτείας Μέριλαντ, ο Λάρι Χόγκαν, έκανε λόγο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για μια «τραγική κατάσταση. Δεν έχουμε όλες τις πληροφορίες ακόμα, και δεν μπορούμε να σας δώσουμε όλες τις πληροφορίες ακόμα».

Μέχρι στιγμής, η επίθεση του ενόπλου στην Αννάπολις αντιμετωπίζεται ως έγκλημα του κοινού ποινικού δικαίου, όχι τρομοκρατική ενέργεια, δήλωσε αξιωματικός των υπηρεσιών επιβολής του νόμου. Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας (FBI) έχει αναπτύξει πράκτορές του στον τόπο του εγκλήματος, που βοηθούν τις τοπικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου, πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματικός.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για το συμβάν, δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Λίντσεϊ Ουόλτερς. Ο Τραμπ βρισκόταν επί του προεδρικού αεροσκάφους -επέστρεφε στην Ουάσινγκτον από μια εκδήλωση στο Ουισκόνσιν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ