ΚΟΣΜΟΣ

Από μουσουλμανικό διδασκαλείο του Πακιστάν είχε περάσει η Τασφίν Μαλίκ

Από μουσουλμανικό διδασκαλείο του Πακιστάν είχε περάσει η Τασφίν Μαλίκ
Reuters

 Η γυναίκα η οποία εκτέλεσε με τον σύζυγό της 14 ανθρώπους στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνια, είχε φοιτήσει σε ένα από τα πιο γνωστά μουσουλμανικά ιεροδιδασκαλεία του Πακιστάν για γυναίκες, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο μεντρεσές αυτός σήμερα.

Η 29χρονη Τασφίν Μαλίκ είχε γραφτεί το 2013 στο Ινστιτούτο αλ Χούντα της πόλης Μουλτάν, στο κεντρικό Πακιστάν, ένα ίδρυμα για γυναίκες της μεσαίας τάξης που θέλουν να βαθύνουν την ισλαμική τους πίστη, δήλωσε σήμερα ο διευθυντής του Ιμράν Αμίρ. Πρόκειται για μια κορανική σχολή για γυναίκες και κορίτσια που επεκτείνεται τα τελευταία χρόνια στο Πακιστάν, όπου έχει 11 παραρτήματα, ενώ διατηρεί επίσης γραφεία στη Βρετανία, στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στην Ινδία και στη Σαουδική Αραβία. Ο συγκεκριμένος μεντρεσές δεν έχει καμιά γνωστή σύνδεση με εξτρεμιστικές οργανώσεις, αλλά έχει κατηγορηθεί πως ενσταλάζει μια ιδεολογία κοντινή σε εκείνη των Ταλιμπάν, σύμφωνα με τους επικριτές του.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, σήμερα πράκτορες των υπηρεσιών πληροφοριών και της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του Πακιστάν στο Μουλτάν έκαναν μια σύντομη επίσκεψη στο ιεροδιδασκαλείο.

Η Τασφίν Μαλίκ και ο σύζυγός της Σάγεντ Ριζουάν Φαρούκ, 28 ετών, σκοτώθηκαν από πυρά αστυνομικών αφού διέπραξαν την περασμένη Τετάρτη στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνιας μια σφαγή την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, χαρακτηρίζοντας το ζευγάρι «στρατιώτες του χαλιφάτου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ