ΚΟΣΜΟΣ

Νέο Μεξικό: Η μακάβρια ανακάλυψη που οδηγεί στον διαβόητο serial killer

Νέο Μεξικό: Η μακάβρια ανακάλυψη που οδηγεί στον διαβόητο serial killer
Albuquerque Journal

Η ανατριχιαστική ανακάλυψη οστών σε περιοχή που, προ δεκαετίας, είχε εντοπιστεί μαζικός τάφος, «ξύπνησε» μνήμες εφιαλτικές στο Νέο Μεξικό, προκαλώντας αναστάτωση στους πολίτες.

Η αστυνομία της Αλμπουκέρκης ερευνά το κατά πόσο το νέο μακάβριο εύρημα είναι κομμάτι ενός παζλ ανολοκλήρωτου έως σήμερα με πρωταγωνιστή τον διαβόητο «συλλέκτη οστών», όπως τον είχαν βαφτίσει τα αμερικανικά μέσα, τον κατά συρροή δολοφόνο που έχει στοιχειώσει την πόλη και παραμένει ασύλληπτος.

Το 2009, μία γυναίκα που είχε βγάλει το σκύλο της βόλτα, «σκόνταψε» πάνω σε ένα μεγάλο οστό που προεξείχε από το χώμα. Σύντομα διαπιστώθηκε πως στο σημείο είχαν ταφεί τα πτώματα ένδεκα γυναικών, στην πλειονότητά τους ιερόδουλων, ηλικίας από 15 – 32 χρόνων, που είχαν δηλωθεί αγνοούμενες μεταξύ 2003 και 2005.

Μεταξύ των θυμάτων που είχαν εντοπιστεί το 2009, η 15χρονη Τζέιμι Μπαρέλα, που η οικογένειά της την αναζητούσε από το 2004, η συνομήλική της Σιλάνια Έντουαρντς και η 22χρονη, Μισέλ Βαλντέζ που ήταν έγκυος.

1530670989325

Τα νέα οστά – που, αν και οι αρχές ακόμη εξετάζουν αν είναι ανθρώπινα ή όχι, κάποια αμερικανικά μέσα τα χαρακτηρίζουν ανθρώπινα – εντοπίστηκαν σε απόσταση λίγο μεγαλύτερη του μισού χιλιομέτρου από το μαζικό τάφο του 2009.

Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα, οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για δεύτερο σημείο ταφής κι άλλων γυναικών με παρόμοιο προφίλ που εξαφανίστηκαν μεταξύ του 2005 και 2006.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Αλμπουκέρκης δήλωσε στους δημοσιογράφους πως η διαδικασία ανάλυσης των οστών και άλλων υπολειμμάτων που βρέθηκαν στο σημείο ίσως διαρκέσει μήνες. «Δεν είμαστε 100% σίγουροι πως τα ευρήματα σχετίζονται με την υπόθεση, ωστόσο, σ’αυτή τη φάση αντιμετωπίζουμε τα ευρήματα ως παρόμοια», τόνισε ο Μάικλ Γκάιερ ο οποίος χαρακτήρισε το σκηνικό deja vu.

Για την υπόθεση που παραμένει άλυτη, δεν έχει καταδικαστεί ποτέ κανείς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ