ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Απαγορεύστε την είσοδο όλων των μουσουλμάνων

Τραμπ: Απαγορεύστε την είσοδο όλων των μουσουλμάνων
Scott Olson/Getty Images/Ideal Image

 

Ο Ντόναλντ Τραμπ, διεκδικητής του χρίσματος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος ζήτησε να υπάρξει «πλήρης και ολοσχερής απαγόρευση» της εισόδου όλων των μουσουλμάνων στις ΗΠΑ ωσότου το θέμα αντιμετωπιστεί από το αμερικανικό Κογκρέσο.

Σε ανακοίνωσή του που διανεμήθηκε στον Τύπο ο Τραμπ υποστήριξε ότι υπάρχουν έρευνες δείχνουν ότι οι μουσουλμάνοι τρέφουν «μίσος» προς τους Αμερικανούς και αυτό μπορεί να έχει αποτέλεσμα κι άλλες επιθέσεις.

«Χωρίς να εξεταστούν τα διάφορα στοιχεία των ερευνών, είναι προφανές στον καθένα ότι το μίσος είναι πέραν πάσης κατανόησης», ανέφερε ο Τραμπ.

«Το από πού προέρχεται αυτό το μίσος και γιατί είναι κάτι που θα πρέπει να προσδιορίσουμε. Ωσότου να μπορέσουμε να προσδιορίσουμε και να κατανοήσουμε αυτό το πρόβλημα και την επικίνδυνη απειλή που εγείρει, η χώρα μας δεν μπορεί να γίνεται θύμα φρικιαστικών επιθέσεων που πιστεύουν μόνο στον τζιχάντ και δεν έχουν καμιά αίσθηση λογικής ούτε σεβασμό για την ανθρώπινη ζωή».

Άμεση αντίδραση από τον Λευκό Οίκο

Η απαίτηση του ρεπουμπλικανού υποψήφιου για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ να απαγορευτεί η είσοδος στις Ηνωμένες Πολιτείες σε μουσουλμάνους αντιβαίνει στις αξίες των ΗΠΑ και θα ζημίωνε την εθνική ασφάλεια, είπε ο Μπεν Ρόουντς, αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφάλειας στον Λευκό Οίκο, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό CNN.
"Είναι εντελώς αντίθετη με τις αξίες μας ως Αμερικανοί. Έχουμε στη Χάρτα Δικαιωμάτων μας σεβασμό ως προς την ελευθερία θρησκεύματος," είπε ο Ρόουντς.
"Είναι επίσης εντελώς αντίθετη και με την ασφάλειά μας," πρόσθεσε, εξηγώντας ότι το Ισλαμικό Κράτος προσπαθεί να εμφανίσει τις ΗΠΑ ως πολέμιο του Ισλάμ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ