ΚΟΣΜΟΣ

«Γύρνα στο Μεξικό»: Βίαιη επίθεση σε 91χρονο παππού στις ΗΠΑ

«Γύρνα στο Μεξικό»: Βίαιη επίθεση σε 91χρονο παππού στις ΗΠΑ
Pixabay

Δάκρυα κυλούν στα μωλωπισμένα μάγουλα του 91 ετών Rodolfo Rodriguez καθώς περιγράφει στο CNNi την βίαιη επίθεση που δέχθηκε από ομάδα αγνώστων την 4η Ιουλίου.

«Δεν μπορώ να περπατήσω πλέον», λέει στα ισπανικά. «Πονάω τόσο πολύ».

Τον Σεπτέμβριο ο Rodriguez θα κλείσει τα 92 και λέει πως μία ζωή εργαζόταν σε χωράφια καλαμποκιού και σε φάρμες βοοειδών, αλλά δεν έχει τραυματιστεί ποτέ σε τέτοιο βαθμό.

Ταξίδεψε από το Μεξικό στις ΗΠΑ για να επισκεφτεί την οικογένειά του, όπως τόνισε ο εγγονός του, Erik Mendoza.

Επισκέπτεται την οικογένειά του στις Ηνωμένες Πολιτείες δύο φορές το χρόνο και κάθε μέρα, μετά το μεσημεριανό, κάνει μία βόλτα στη γειτονιά. «Όλοι στην γειτονιά τον γνωρίζουν», τόνισε ο Mendoza.

Τον χτύπησε επανειλημμένως με ένα τούβλο

Όπως περιγράφει ο 91χρονος, έκανε την βόλτα του και προσπέρασε στο δρόμο μία γυναίκα και ένα μικρό κοριτσάκι. Τότε η γυναίκα του επιτέθηκε, όπως λέει, χτυπώντας τον με ένα τούβλο. Στη συνέχεια, μάλιστα, φώναξε και μία ομάδα αντρών για να συμμετέχουν στην επίθεση.

«Δεν έπεσα καν πάνω στο παιδί», εξηγεί ο ίδιος, θέλοντας να διευκρινίσει ότι η επίθεση ήταν αναίτια. «Απλά πέρασα και με έσπρωξε και με χτύπησε».

Η αστυνομία ψάχνει την εν λόγω γυναίκα «και τρεις άντρες υπόπτους», σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του τοπικού σερίφη. Οι Αρχές δεν γνωρίζουν αν χρησιμοποιήθηκε κάποιο αντικείμενο στην επίθεση κατά του Μεξικανού, ούτε έχουν διευκρινίσει το κίνητρο των δραστών.

«Ανησυχούμε, ειδικά με το είδος του εγκλήματος που έκαναν», είπε ο αναπληρωτής σερίφης D'Angelo Robinson. Σύμφωνα με τις πληροφορίες «ένα 4χρονο κορίτσι ήταν εκεί και έγινε μάρτυρας του όλου περιστατικού. Δεν μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι τέτοιοι άνθρωποι».

«Γύρνα στη χώρα σου, γύρνα στο Μεξικό»

Η Misbel Borjas οδηγούσε στην περιοχή όταν βρέθηκε μπροστά στην αιματηρή επίθεση. Όπως είπε, είδε την γυναίκα να χτυπάει επανειλημμένως τον 91χρονος με ένα τούβλο.

«Την άκουσα να λέει ‘’γύρνα στη χώρα σου, γύρνα στο Μεξικό’’», σημείωσε και συμπλήρωσε: «Όταν προσπάθησα να την τραβήξω βίντεο με το κινητό μου, πέταξε το τούβλο προσπαθώντας να χτυπήσει το αυτοκίνητό μου».

Ο Rodriguez δεν θυμάται πότε πήρε το τούβλο η γυναίκα, αλλά θυμάται να τον χτυπά επανειλημμένως. Σε κάποιο σημείο, μάλιστα, όπως λέει, η δράστης πλησίασε μία ομάδα αντρών που ήταν κοντά και τους είπε πως ο 91χρονος προσπάθησε να απαγάγει την κόρη της – έτσι οι άντρες ξεκίνησαν να τον κλωτσούν, ενώ είχε πέσει αιμόφυρτος στο πεζοδρόμιο.

«Αλλά, δεν είναι αλήθεια», υπογραμμίζει ο ίδιος, αναφορικά με τις κατηγορίες της γυναίκας. «Όσα χρόνια ζω δεν έχω προσβάλει ποτέ κανέναν».

Η οικογένεια ζητά δικαιοσύνη

Σύμφωνα με τον Mendoza, ο παππούς του έχει δύο σπασμένα πλευρά, έχει σπάσει το σαγόνι και τα ζυγωματικά του και έχει μώλωπες στο πρόσωπο, την πλάτη και την κοιλιακή χώρα.

Η οικογένεια του 91χρονου έχει ξεκινήσει μία διαδικτυακή καμπάνια ώστε να συγκεντρώσει χρήματα για τα νοσήλιά του.

Ο παππούς έχει πλέον επιστρέψει σπίτι του. Κάθεται σε μία πολυθρόνα φορώντας τις πιτζάμες του και ο εγγονός του τον φιλά στο μόνο σημείο του προσώπου του που δεν έχει μώλωπες, το μέτωπο.

«Νομίζουμε πως έχουμε μία ιδέα (σ.σ. για το ποιοι είναι οι δράστες), αλλά θέλω μόνο να τους βρει η αστυνομία», λέει ο Mendoza. «Αυτό είναι το μόνο που θέλει η οικογένειά μας, δικαιοσύνη για τον παππού μας».

91-year-old man beaten with brick, told 'go back to Mexico', by Paul Vercammen, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ