Τουρκία: Νέα σύλληψη συγγραφέα και ανθρωποκυνηγητό για εκατοντάδες υποστηρικτές του
Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η τουρκική αστυνομία για τη σύλληψη 235 ανθρώπων που συνδέονται με τον μουσουλμάνο συγγραφέα και τηλεευαγγελιστή, Αντνάν Οκτάρ με την κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης και της σεξουαλικής κακοποίησης, ανακοίνωσε η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης.
Στην ανακοίνωση εξηγείται ότι η οικονομική αστυνομία διεξήγαγε τις επιδρομές, ενώ το κρατικό πρακτορείο Anadolu μετέδωσε ότι αυτές έγιναν σε πέντε επαρχίες και δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη.
Η αστυνομία ερεύνησε νωρίς το πρωί το σπίτι του Οκτάρ στη συνοικία Τσεγκέλκιοϊ, στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, και τον συνέλαβε μαζί με τους σωματοφύλακές του, σύμφωνα με την εφημερίδα Sabah.
Τον Φεβρουάριο η ρυθμιστική αρχή τηλεόρασης της Τουρκίας διέκοψε τη μετάδοση ενός τηλεοπτικού προγράμματος στο οποίο παρουσιαστής ήταν ο Οκτάρ και το οποίο αναμείγνυε τη συζήτηση με τον χορό, με τη δικαιολογία ότι παραβιάζει την ισότητα των δύο φύλων και τα δικαιώματα των γυναικών.
Ο Οκτάρ παρουσιάζει τηλεοπτικά προγράμματα κυρίως συζήτησης στο τηλεοπτικό του δίκτυο A9, στα οποία μιλούσε για τις ισλαμικές αξίες και μερικές φορές χόρευε με νεαρές γυναίκες τις οποίες αποκαλούσε «γατάκια», ενώ τραγουδούσε παρέα με νεαρούς άνδρες, τους οποίους αποκαλούσε «λιοντάρια».
Το 2006 ο Οκτάρ έγραψε το βιβλίο «Ο Άτλας της Δημιουργία» με το ψευδώνυμο Χαρούν Γιαχία. Σε αυτό εξηγεί ότι η θεωρία της εξέλιξης του Δαρβίνου αποτελεί τη ρίζα της παγκόσμιας τρομοκρατίας. Συνολικά έχει γράψει περισσότερα από 300 βιβλία, τα οποία έχουν μεταφραστεί σε 73 γλώσσες, όπως αναφέρει στον ιστότοπό του το Α9.
«Δόξα τω Θεώ επιζήσαμε»: Συγκλονιστική μαρτυρία στο CNNi για τους σεισμούς στη Βενεζουέλα
19:31
Βρετανία: Νέο ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας για μήνα Ιούνιο με 36,4 βαθμούς Κελσίου
19:23
Live Τσίπρας: Ο κόσμος θέλει να καλύψουμε το πολιτικό κενό - Όχι ρεζερβέ θέσεις για πρώην του ΣΥΡΙΖΑ
19:16
LIVE Βενεζουέλα: Πάνω από 30.000 οι αγνοούμενοι - Τουλάχιστον 164 οι νεκροί από τους σεισμούς
19:15