Euractiv: Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ παρουσίασε προβλήματα υγείας στη Σύνοδο ΝΑΤΟ
Στην εικόνα που παρουσίασε χθες, Πέμπτη, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αναφέρεται η ιστοσελίδα Euractiv, τονίζοντας πως Ευρωπαίοι ηγέτες έσπευσαν να τον βοηθήσουν καθώς παρουσίασε πρόβλημα υγείας.
Οι πρωθυπουργοί της πΓΔΜ και της Πορτογαλίας, Ζόραν Ζάεφ και Αντόνιο Κόστα, εθεάθησαν να βοηθούν τον Ευρωπαίο αξιωματούχο προκειμένου να κατέβει τις σκάλες.
Στη διάρκεια της συνομιλίας του με τον Ολλανδό πρωθυπουργό, Mαρκ Ρούτε, ο πρόεδρος Γιούνκερ έχασε την ισορροπία του και έπεσε πάνω στον πρόεδρο της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο.
Την ίδια νύχτα, ο πρόεδρος της Κομισιόν εμφανίστηκε σε αναπηρική πολυθρόνα. Στο παρελθόν, ο κ. Γιούνκερ ανέφερε ότι υποφέρει από ισχιαλγία, η οποία μπορεί να προκαλέσει μούδιασμα ή αδυναμία στα πόδια.
Μετά από την εκδήλωση, ο κ. Ρούτε δήλωσε: «Απ΄όσο γνωρίζω δεν έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας, απλώς κάποιες φορές έχει έντονους πόνους στην πλάτη».
«Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είναι μόλις 63 ετών. Έχει πει ότι δεν θα υποβάλει υποψηφιότητα για μια δεύτερη θητεία ως πρόεδρος της Κομισιόν αλλά το ερώτημα τώρα είναι, αν είναι σε θέση να ολοκληρώσει τη θητεία του που τελειώνει το φθινόπωρο του 2019. Η επόμενη υποχρέωση του Γιούνκερ είναι μια επίσκεψη στον Λευκό Οίκο στις 25 Ιουλίου, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει έναν κατακλυσμιαίο εμπορικό πόλεμο», γράφει το Euractiv
Δίκη Βαλυράκη: «Είδα ένα πλαστικό σκάφος καντά στο φουσκωτό του» κατέθεσε μάρτυρας
16:30
Σχέδιο νόμου για την μόνιμη απαγόρευση εισαγωγής ρωσικού πετρελαίου ετοιμάζει η Κομισιόν
16:30
ΤτΕ: Αυξημένα στα 23,6 δισ. ευρω τα έσοδα από τον τουρισμό το 2025
16:26
ΚΚΕ: Να συνεχιστούν οι εργασίες της Εξεταστικής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
16:21