ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι - Άγνωστα τα κίνητρά του

Γερμανία: Συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι - Άγνωστα τα κίνητρά του
EPA/FELIX KOENIG

Άγνωστα παραμένουν τα κίνητρα του δράστη της επίθεσης με μαχαίρι, σε λεωφορείο στο Λίμπεκ της Γερμανίας, με τις αρχές να μην αποκλείουν προς το παρόν το σενάριο της τρομοκρατίας.

Στην επίθεση υπήρξαν τραυματίες, όπως δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό των τραυματιών ή την κατάστασή τους. Επιβεβαίωσε, εντούτοις, ότι δεν υπάρχουν νεκροί.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Lübecker Nachrichten, υπάρχουν 12 ελαφρά τραυματίες και δύο τραυματίες σε σοβαρότερη κατάσταση. Ο δράστης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είναι γύρω στα 35, συνελήφθη.

Γερμανία: Επίθεση με μαχαίρι σε λεωφορείο - 14 τραυματίες

Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες την εφημερίδα Lübecker Nachrichten, ένας εκ των επιβατών του λεωφορείου έριξε κάτω το σακίδιό του, κατόπιν έβγαλε ένα μαχαίρι με το οποίο επιτέθηκε αδιακρίτως στους συνεπιβάτες του.

«Ένα από τα θύματα είχε μόλις παραχωρήσει τη θέση του σε μια ηλικιωμένη, όταν ο δράστης τον μαχαίρωσε στο στήθος» περιέγραψε ένας αυτόπτης μάρτυρας.
Ο οδηγός σταμάτησε το λεωφορείο και δέχθηκε επίσης επίθεση από τον δράστη, σύμφωνα με τις μαρτυρίες. Στη συνέχεια, άνοιξε τις πόρτες για να βγουν οι επιβαίνοντες, όπως περιέγραψε η ίδια πηγή.

Αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο και συνέλαβαν τον δράστη.

Σύμφωνα με τον Λόταρ Χ., έναν αυτόπτη μάρτυρα ηλικίας 87 ετών, που μίλησε στη Lübecker Nachrichten, «οι επιβάτες πήδηξαν από το λεωφορείο φωνάζοντας. Ήταν τρομακτικό. Έπειτα, οι τραυματίες απομακρύνθηκαν. Ο δράστης ήταν οπλισμένος με ένα κουζινομάχαιρο» εξήγησε ο 87χρονος.


Προς το παρόν δεν έχουν αποσαφηνιστεί τα κίνητρα του δράστη. Η εφημερίδα Luebecker Nachrichten επικαλέστηκε μια Γερμανίδα εισαγγελέα που έλεγε ότι η τρομοκρατία δεν μπορεί να αποκλειστεί ως κίνητρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ