ΚΟΣΜΟΣ

Ολική έκλειψη σελήνης την Παρασκευή – Έρχεται το «ματωμένο φεγγάρι»

Ολική έκλειψη σελήνης την Παρασκευή – Έρχεται το «ματωμένο φεγγάρι»
REUTERS

Την Παρασκευή το βράδυ ετοιμαστείτε να σηκώσετε ψηλά το κεφάλι, καθώς έρχεται το ματωμένο φεγγάρι. Και όχι μόνο αυτό, αφού σύμφωνα με τον αστρολόγο Jamie Partridge, η έκλειψη της Παρασκευής πρόκειται να είναι «η μεγαλύτερη έκλειψη σελήνης αυτού του αιώνα», ενώ μπορεί να προκαλέσει έντονη συναισθηματική φόρτιση.

Το ματωμένο φεγγάρι είναι όταν το φεγγάρι εμφανίζεται μεγάλο στον ουρανό, έχοντας μια πορτοκαλί απόχρωση λόγω του φωτός του ήλιου που μπλοκάρεται από τη σκιά της Γης.

«Η έκλειψη της σελήνης επικεντρώνει την προσοχή στα συναισθήματα, τις προσωπικές σχέσεις, το σπίτι και την οικογένεια. Η μεγαλύτερη ολική έκλειψη σελήνης αυτού του αιώνα πρόκειται να έχει ισχυρή επιρροή στην ιδιωτική σας ζωή», τονίζει ο Partridge και εξηγεί:

«Η οργή και η απογοήτευση εξαιτίας του Άρη θα μπορούσαν εύκολα να ωθήσουν σε απερίσκεπτες ενέργειες λόγω μιας σκληρής πλευράς στον Ουρανό. Μια πιο ήπια επιρροή από τον Κρόνο θα κάνει λίγο πιο εύκολο να ηρεμήσουμε, ενώ κάποια σταθερά αστέρια δίνουν υπομονή και αποφασιστικότητα σε μια κρίση. Ωστόσο, αυτά τα ίδια αστέρια μπορεί να προκαλέσουν επιθετικότητα και συναισθηματικά προβλήματα».

«Η επιρροή του Άρη στην έκλειψη της σελήνης θα είναι ισχυρή και θα σας κάνει να νιώσετε δυνατοί, σέξι και γενναίοι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα γρήγορα ένστικτα και το αγωνιστικό σας πνεύμα για να υπερασπιστείτε το σπίτι και την οικογένειά σας», λέει ακόμα ο ειδικός και προσθέτει:

«Ωστόσο, θα είναι δύσκολο να ελέγξετε τα δυνατά σας συναισθήματα. Εάν αρχίσετε να αισθάνεστε ευερέθιστοι, ανυπόμονοι ή ενθουσιασμένοι, είναι σημάδι ότι πρέπει να προσπαθήσετε να χαλαρώσετε, διαφορετικά είναι πιθανό να χάσετε την ψυχραιμίας σας ή να ενεργήσετε παράλογα».

«Εάν δεν μπορείτε να ηρεμήσετε, προσπαθήστε να καταναλώσετε την ενέργειά σας σε κάτι ή κάποιον για το οποίο νοιάζεστε πραγματικά. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει από το καθάρισμα του σπιτιού, μέχρι του να κάνετε ένα αναζωογονητικό μασάζ σε κάποιο αγαπημένο πρόσωπο», καταλήγει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ