Πομπέο σε Πακιστάν: Να μην δοθούν χρήματα του ΔΝΤ για να αποπληρωθούν Κινέζοι πιστωτές
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο προειδοποίησε τη Δευτέρα (30/7) ότι οποιοδήποτε δυνητικό πρόγραμμα στήριξης προσφερθεί από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στη νέα κυβέρνηση του Πακιστάν δεν θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να αποπληρωθούν οφειλές του Ισλαμαμπάντ σε Κινέζους πιστωτές.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, ο Πομπέο διαβεβαίωσε ότι η Ουάσινγκτον αδημονεί να συνεργαστεί με την κυβέρνηση που θα σχηματίσει ο εκλεγμένος νέος πρωθυπουργός του Πακιστάν Ιμράν Χαν, αλλά πρόσθεσε πως δεν υπάρχει «καμιά ορθολογική βάση» για τη χορήγηση δανείων προκειμένου να αποπληρωθούν δάνεια που χορηγήθηκαν από την Κίνα στο Ισλαμαμπάντ.
«Μην απατάσθε. Θα παρακολουθούμε τι κάνει το ΔΝΤ», τόνισε ο Πομπέο. «Δεν υπάρχει καμιά ορθολογική βάση στο να δοθούν δολάρια των φορολογούμενων που έχουν διατεθεί στο ΔΝΤ», συμπεριλαμβανομένων χρημάτων «των Αμερικανών», που είναι «μέρος της χρηματοδότησης του ΔΝΤ», προκειμένου να «αποπληρωθούν Κινέζοι ομολογιούχοι ή η ίδια η Κίνα», συμπλήρωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.
Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων
Παπαθανάσης: Νέα δάνεια 330 εκατ. για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω του ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ
19:35
Το «αντίο» της Φίνος Φιλμ στη Μαίρη Λίντα: «Μια φωνή που σημάδεψε το ελληνικό τραγούδι»
19:24
ΣΥΡΙΖΑ για δίκες βουλευτών ΝΔ για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Γαλάζιο σύστημα διαφθοράς»
19:14
Το Ιράν απαντά στον Τραμπ: Θα ανταποδώσουμε τα χτυπήματα σε υποδομές των ΗΠΑ
19:03